Χρονοδιάγραμμα το οποίο λήγει πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα αποφάσισε να θέσει χθες η Γραμματεία του ΔΗΚΟ σε σχέση με τις διεργασίες συνεργασίας με το ΑΚΕΛ. Όπως πληροφορούμαστε, κατά τη χθεσινή συνεδρία ήταν έντονο το αίσθημα της απογοήτευσης για το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οτιδήποτε στον ορίζοντα που να προμηνύει άρση του αδιεξόδου, παρά την καλή θέληση που δηλώνεται και από τις δύο πλευρές. Την ίδια ώρα, ήταν σχεδόν καθολική η θέση ότι το όλο θέμα θα πρέπει να κλείσει είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο το συντομότερο δυνατό. Και αυτό διότι αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία χωρίς επί της ουσίας να διαφαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, οδηγεί σε απογοήτευση τον κόσμο του ΔΗΚΟ και ενισχύει φυγόκεντρες τάσεις εντός του κόμματος.

Ξεκαθαρίστηκε, επίσης, στο πλαίσιο της συνεδρίας ότι το Δημοκρατικό Κόμμα δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία αντιπροτάσεων και ότι ήταν ξεκάθαρη η πρότασή του, τόσο για τον πρόεδρό του Νικόλα Παπαδόπουλο, όσο και για την αναπληρώτρια πρόεδρο Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Τονίστηκε, επίσης, όπως διαρρέουν κομματικά στελέχη, πως δεν πρόκειται να γίνει συζήτηση για τα άτομα που είδαν το φως της δημοσιότητας ως προτάσεις από πλευράς ΑΚΕΛ. Αυτό το οποίο αναφέρουν στελέχη του ΔΗΚΟ είναι ότι για να υπάρξει θετική κατάληξη θα πρέπει είτε το ΑΚΕΛ να αλλάξει στάση σε ό,τι αφορά τις ηγεσίες των κομμάτων και άρα να συζητηθεί είτε το όνομα του Νικόλα Παπαδόπουλου ή της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, είτε να φέρει στο τραπέζι ένα τρίτο άτομο που να μπορεί να γίνει αποδεχτό από τον κόσμο του ΔΗΚΟ και να έχει προοπτική νίκης στις προεδρικές εκλογές. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίχνουν νέα ονόματα στο τραπέζι – Κορυφώνεται η προσπάθεια

Συνοψίζοντας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Γραμματεία του κόμματος αποφάσισε όπως καλέσει συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου είτε στις 14 είτε στις 15 Απριλίου, για ανασκόπηση των δεδομένων και μελέτη της παραπέρα πορείας. Στο μεσοδιάστημα αναμένεται ότι θα υπάρξει συνάντηση του Νικόλα Παπαδόπουλου με τον Στέφανο Στεφάνου, οπόταν και θα ξεκαθαρίσει οριστικά το κατά πόσο υπάρχει προοπτική ή όχι. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και θα κηρυχθεί αδιέξοδο, ενώπιον του Εκτελεστικού Γραφείου θα τεθούν οι εναλλακτικές επιλογές. Είτε δηλαδή της αυτόνομης πορείας, είτε της στήριξης κάποιου άλλου υποψηφίου. Στο πλαίσιο αυτό θα τεθεί και η επιλογή Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ θα επιδιωχθεί και συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, για τον οποίο υπάρχει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ισχυρή τάση εντός του ΔΗΚΟ. Φαίνεται επίσης ότι χρονικά θα συμπέσουν και οι αποφάσεις του ΔΗΚΟ με τις ανακοινώσεις του τέως ΥΠΕΞ για τις προεδρικές εκλογές.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το επιτελείο Μάριου Ηλιάδη αναφέρει ότι εκείνο που πρέπει να απασχολήσει κυρίως τους πολίτες, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να καθορίσει την τελική στάση τους στην κάλπη θα πρέπει να είναι οι πολιτικές, οι θέσεις και οι προτάσεις των υποψηφίων για επίλυση των τεράστιων προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τόπος, τα οποία και είναι απόλυτα συνδεδεμένα με το μέλλον του τόπου αλλά και του λαού του ιδίου.

Αφού παραθέτει σειρά χαρακτηριστικών που πρέπει να φέρει ο νέος Πρόεδρος, προσθέτει ότι ο Μάριος Ηλιάδης έχει τα απαιτούμενα εχέγγυα της πραγματικά ανεξάρτητης και υπερκομματικής υποψηφιότητας, η οποία μπορεί να συνενώσει γύρω της όλους τους πολίτες και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, οι οποίες αναζητούν διέξοδο από τα αδιέξοδα.