Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για συνάντηση του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας, Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

«Ο χρόνος της συνάντησης μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών και το πλαίσιο αυτής της συνάντησης δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη», φέρεται να δήλωσε ο Ποντολιάκ, ο οποίος είναι μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία. Ο Ποντολιάκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο ομάδων εργασίας. Νωρίτερα, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα ελπίζει πως Ζελένσκι και Πούτιν θα συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ δήλωσε πως “εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες” περιμένουν την Ουκρανία απέναντι στον ρωσικό στρατό που “ήδη συγκέντρωσε δυνάμεις για μια μεγάλη επίθεση στο ανατολικό τμήμα” της χώρας, που αποτελεί προτεραιότητα της Μόσχας.

“Μας περιμένουν εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες'”, προειδοποίησε ο Ουκρανός Υπουργός σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Facebook, καλώντας τους Ουκρανούς να επιδείξουν “σθένος και ενότητα”, έπειτα από δύο και πλέον μήνες σύγκρουσης με τη Ρωσία.

“Δυστυχώς, θα χάσουμε και άλλους στρατιώτες προτού κερδίσουμε (τον πόλεμο)”, πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι “θα υπάρξουν περισσότερες καταστροφές και τραυματίες”. Όπως δήλωσε, ο ρωσικός στρατός “που έχει ήδη επίγνωση της στρατηγικής του ήττας, θα προσπαθήσει να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα δεινά” στους Ουκρανούς στρατιώτες, τους οποίους ο Ρέζνικοφ προέτρεψε να “κρατηθούν γερά”.

Στο μεταξύ, χθες βράδυ, ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στη Χερσώνα, μια πόλη της νότιας Ουκρανίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικών στρατευμάτων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός.