To Top
19:09 Τετάρτη
18 Ιουλίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Το επαίσχυντο Γλωσσάρι της λωβοτομής
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΕΠΙΣΤΟΛΕΣ Το επαίσχυντο Γλωσσάρι της λωβοτομής
  12 Ιουλίου 2018, 10:10 πμ  

Ο Αντώνης Χατζηαντώνης, πρόσφυγας Κερυνειώτης, σχολιάζει το θέμα που βρίσκεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας τις μέρες αυτές.

Το ψευδοκράτος=Βόρεια Κύπρος, η εισβολή=στρατιωτική επιχείρηση, ο Ακιντζί=ηγέτης της Τ/κ διοίκησης, ο Αττίλας=Τουρκικός Στρατός, οι ελεύθερες περιοχές=Νότια Κύπρος, οι Αγνοούμενοι=Missing in action? Και η Κυπριακή Δημοκρατία, θα αποκαλείται Ελληνοκυπριακή Διοίκηση;
Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό, όταν άκουγα στα κανάλια αυτές τις απαράδεκτες προδοτικές, επαναλαμβάνω Προδοτικές, προτάσεις του ΟΑΣΕ (Οργανισμός Για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη).
Θέλω να μελετήσω αυτό το εξαιρετικό βιβλιάριο. Αλλά, δεν μας είπαν πού μπορούμε να το βρούμε; Και για τον Πρόσφυγα; Πώς θα σε αποκαλούν συμπρόσφυγα; Εσένα, που έζησες μέσα στα τσαντήρια για 5 - 7 χρόνια, μέσα στα λασπόνερα, που χρησιμοποιούσες κοινές υπαίθριες τουαλέτες. Που στους ώμους σου, έπεσε όλο το οικονομικό βάρος της εισβολής, από την οποία κάποιοι έγιναν εκατομμυριούχοι εφόσον αυξήθηκε λόγω υπεραξίας η τιμή πώλησης των δικών τους περιουσιών στο νότο;
Εσύ, μαυροφορεμένη Μάνα, που κρατούσες μέχρι να φύγεις από τον μάταιο τούτο κόσμο, τη φωτογραφία του Αγνοούμενου γιου σου, με κατακόκκινα από τον θρήνο μάτια, εκεί στο οδόφραγμα; Πώς σου φαίνεται αυτός ο άθλιος εξωραϊσμός της εισβολής; Θα σταματήσεις ηρωικέ προδομένε κυπριακέ λαέ, να αποκαλείς τον κατοχικό ηγέτη-μαριονέτα, Γκαουλάιτερ της Άγκυρας; Θα πάψεις να τον λες εγκάθετο της Τουρκίας;
Ε, σας μιλώ ειλικρινά, σοκαρίστηκα, όταν έβλεπα τις αηδίες αυτές στον δέκτη μου... Δεν περίμενα ποτέ, ούτε είχα φανταστεί ότι θα ερχόταν η ώρα να μας αναγκάσουν να... χωνέψουμε την εισβολή και την 44χρονη Οθωμανική Κατοχή...!
Όταν έφευγα κυνηγημένος από τα τουρκικά άρματα Μ-48, στις 24 Ιουλίου 1974, από την Κερύνεια, διασχίζοντας τον φλεγόμενο Πενταδάκτυλο, μαζί με τους μακαριστούς γονείς και τη γιαγιά μου την Άννα, δεν πέρασε από το μυαλό μου, ότι μέσα σε λιγότερο από μισό αιώνα, θα φτάναμε σε τέτοιο εξευτελισμό! 
Όταν έφευγε αργά-αργά, η εικόνα της Κερύνειας από τα μάτια μου, τότε, 15χρονο παιδάκι, μέσα στο παλιό Austin Cambridge που οδηγούσε ο ιατρός Μανώλης Χατζηαντώνης, ο πατέρας μου, γύρισα ασυναίσθητα το κεφάλι προς τα πίσω, για να αποχαιρετήσω την πανέμορφη πόλη του Κηφέα, όπου γεννήθηκα και έζησα τα πρώτα μου χρόνια... Ήξερα ότι την έβλεπα για τελευταία φορά...!
Και έκανα έναν όρκο, τον οποίο κράτησα για 44 χρόνια στην ψυχή μου: «Δεν θα σε λησμονήσω ποτέ, Κερύνεια μου. Δεν θα απεμπολήσω ποτέ,  το δικαίωμα επιστροφής στα ιερά σου χώματα. Όσα χρόνια και αν περάσουν!».
Στο σπίτι της Συνεργασίας, παρουσιάστηκε το θλιβερό βιβλιάριο, άκουσα. Ποιας Συνεργασίας; Σπίτι της επιδιωκόμενης λήθης, Σπίτι της χαμένης μας αξιοπρέπειας, έπρεπε να ονομάζεται...
Είναι εθελοντική η ορολογία, μας λένε. Δεν μας είπαν ωστόσο, ότι πρόκειται για μια προσπάθεια λωβοτομής. Συγκεκαλυμμένης αφαίρεσης της ιστορικής μνήμης! Κάνουν τα πάντα για να ξεχάσουμε! 
Με μνημόσυνα, τιμούν κάποια σκόρπια κοκαλάκια, από τα παλικάρια που άφησαν την τελευταία τους πνοή, υπερασπιζόμενοι την ελληνική γη που μας κληροδότησαν οι Πατέρες μας! Τι υποκρισία... Αυτό θα ήθελαν τα νεκρά παλικάρια, όταν αγωνίζονταν να αποκρούσουν με τυφέκια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τις σιδηρόφρακτες ορδές του σφαγέα; Να διαγράψουμε με μια μονοκοντυλιά τη θυσία τους; 
Θα αναπαύονται ήσυχοι στους τάφους τους, όταν μας ακούνε να συζητάμε για το επαίσχυντο αυτό κατάντημα;
Με τέτοια μυαλά που έχουμε -κάποιοι τους αποκαλούν ηττημένα μυαλά;- είμαστε πραγματικά άξιοι της τύχης μας. Το έχω ξαναγράψει: Σε 30 - 50 χρόνια, δεν θα ακούς, σχεδόν κανέναν, να μιλά ελληνικά στην πατρίδα μας. Θα ακούς τούρκικα, ρώσικα, εβραϊκά, εγγλέζικα, αραβικά. 
Άντε λοιπόν! Με το καλό, από Σεπτέμβριο, να διδάσκεται και στα σχολεία μας το Γλωσσάρι της Επανένωσης...!

  Αντώνης Χατζηαντώνης   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.