Ο Αιμίλιος Οικονόμου, πρώην δημόσιος υπάλληλος, κάνει εισηγήσεις για το φλέγον θέμα που απασχολεί την ανθρωπότητα.

Κατ’ αρχάς κάνω έκκληση προς την Κυβέρνηση όπως, για όλο το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό που απασχολείται με την περίθαλψη όλων εκείνων που έχουν τον κορωνα-ιό και θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο έναντι ημών των υπολοίπων, παραχωρήσει ένα έξτρα επίδομα για όσο καιρό, αυτοί οι συνάνθρωποί μας, εκτίθενται σ’ αυτόν το θανάσιμο κίνδυνο.
Παράλληλα, ο μη γένοιτο, αν κάποιος νοσήσει, πρέπει η Πολιτεία να τον ανταμείψει. Ακόμη δε στην ατυχεστάτη περίπτωση, που κάποιος αποβιώσει κατά την ενάσκηση των αλτρουιστικών καθηκόντων του, πρέπει η Πολιτεία, αναλόγως των αναγκών του (παιδιά μικρά, μαθητές, φοιτητές κ.λπ.) να έλθει αρωγός.
Έρχομαι τώρα στις διάφορες τάξεις των εργαζομένων στην Κύπρο, όπως Σριλανκέζες, Βιετναμέζες και πολίτες άλλων χωρών που περιποιούνται τους παππούδες, τις γιαγιάδες, καθαρίζουν τα σπίτια μας, προσέχουν τα παιδιά μας, όπως φυσικά και όλους εκείνους τους αλλοδαπούς που εκτελούν κοινωνικό ρόλο, εργάζονται στις οικοδομές, στη γεωργία, στην κτηνοτροφία μας κ.λπ. κ.λπ.
Δεν πρέπει η Πολιτεία να φροντίσει και να εκδώσει στη γλώσσα τους κατάλληλες οδηγίες, πώς να προφυλάσσονται από τον κορωνα-ιό. Ίσως οι οδηγίες αυτές να διοχετεύονταν και στις πρεσβείες ή τα προξενεία των εμπλεκομένων χωρών. Ίσως είναι μία παράλειψη, που μπορεί να διορθωθεί. Δεν πρέπει δε να ξεχνούμε, ότι για τον κορωνα-ιο, μες το ίδιο καζάνι όλοι βράζουμε.
Τι λέει ο υπουργός Υγείας;