Η Γερμανία κάνει «Party» για μικρούς και μεγάλους 
Το PARTY είναι μία παράσταση χορού από τους Alfredo Zinola και Maxwell McCarthy, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Julia B. Laperrière και την DJ Sarah Adorable. Διαδραματίζεται σε ένα ειδικό δωμάτιο με τεράστιες πιτσιλιές από μπογιά στο πάτωμα και στο ταβάνι, με ζωντανή μουσική με DJ και ενήλικες ντυμένους με μάσκες και κοστούμια. Στην παράσταση αυτή, το κοινό δεν αποτελεί το ακροατήριο, αλλά τους καλεσμένους στο πάρτι… οι οποίοι ούτε κάθονται, ούτε αράζουν, παρά μόνο ιδρώνουν. «Το PARTY είναι η πρόσκλησή μας για ξεφάντωμα, για διασκέδαση και για χορό. Μαζί, θα δημιουργήσουμε ένα χώρο όπου θα μπορούμε να χορεύουμε και να διασκεδάζουμε. Θα ζήσουμε την εμπειρία αυτή στο έπακρον, θα χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης, θα διεισδύσουμε μαζί σε έναν νέο κόσμο. Σε έναν κόσμο όπου ο καθένας θα μπορεί να χορεύει όπως πραγματικά θέλει. Καθοδηγώντας τους συμμετέχοντες καθ’ όλη τη διάρκεια του πάρτι, οι περφόρμερ θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να λάβουν αποφάσεις και να εκφραστούν μέσα από τη σιωπηλή γλώσσα του χορού» σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης που θα δοθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού. Διάρκεια: 60’. Κατάλληλο για ηλικίες 6+
 
Θέατρο Ριάλτο, 6μ.μ., τηλ. 77 77 77 45, www.rialto.com.cy

Η Θεατρική Ομάδα Μαρίας Καρολίδου παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη το βασισμένο σε πραγματική ιστορία έργο της Βρετανίδας συγγραφέα Κορντίλια Λιν «Λέιλα και Συνεργάτες», στο πλαίσιο της Σεζόν Γυναίκες 2019-2020. Σκηνοθεσία: Μαρία Ιόλη Καρολίδου. Λευκωσία, Space 8, 16/6 19:00 & 17/6 20:30. 99784920. 100’. Μια νεαρή αφηγείται την προσωπική της ιστορία, που παίρνει μια σκοτεινή στροφή όταν αποφασίζει να μιλήσει για πράγματα ανείπωτα, που αφορούν το επώδυνα βίαιο ταξίδι ενός κοριτσιού στην ενηλικίωση. Παίζουν: Αντωνία Χαραλάμπους, Γιάννης Καραούλης.
 
Η ηθογραφική σάτιρα του Ανδρέα Κουκκίδη «Οι όρνιθες τ’ Αριστοφάνη» ανεβαίνει στο Θέατρο Ανεμώνα, σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ξενοφώντος. Τελευταία: Λευκωσία, Ανεμώνα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 20:30 μέχρι 23/6. 105’. Ο Αριστοφάνης είναι ένας χωρικός που εκτρέφει όρνιθες και τις δωρίζει σε πολιτικούς, κυβερνητικούς και οικονομικούς παράγοντες για να του κάνουν ρουσφέτια για χάρη των συγχωριανών του. Παίζουν: Παντελής Κλείτου, Γιάννα Λευκάτη, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Νικόλας Πέτρου, Μαρία Πέτρου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Γιώργος Σοφοκλέους, Ιωάννα Σιαφκάλη, Χριστάκης Αναστασίου.