Όχι μόνο γλίτωσαν από… του χάρου τα δόντια, αλλά βιντεοσκόπησαν τη διάσωσή τους και μάλιστα γελώντας! Ο λόγος για τον πιλότο και την επιβάτη ενός μικρού αεροσκάφους που έπεσε στον ωκεανό, κοντά στην ακτή της Καλιφόρνια.

Οι δυο τους διασώθηκαν και βιντεοσκοπούσαν τη σκηνή, περιμένοντας 40 λεπτά να έρθει η Ακτοφυλακή κι ενώ οι μέδουσες τους τσιμπούσαν.

Σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail», ο πιλότος του αεροσκάφους, Ντέιβιντ Λες, ηλικίας 34 ετών, βιντεοσκοπούσε με το αδιάβροχο τηλέφωνό του, καθώς προσπαθούσε να κρατηθεί έξω από το νερό, όπως κι η συνεπιβάτης του. Και οι δύο σώθηκαν, χωρίς να έχουν πάθει κάτι, εκτός από… κάτι τσιμπήματα.

Ο Λες είπε ότι βρισκόταν στα 3.400 πόδια και έκανε «ό,τι μπορούσε. Δεν μπορούσε να τρέξει τον κινητήρα και τον έριξε στον Ειρηνικό».

Όπως είπε, στην αρχή διέσχισαν το νερό για μερικές εκατοντάδες μέτρα. Στη συνέχεια άνοιξαν την πόρτα και βγήκαν στο φτερό.

Έκαναν γρήγορο έλεγχο του τι βρισκόταν στο αεροπλάνο. Ο πιλότος άρπαξε το τηλέφωνό του και τα κλειδιά του αυτοκινήτου. «Ξέραμε ότι είχαμε 20-30 δευτερόλεπτα πριν βυθιστεί», ανέφερε.

Το αεροσκάφος βυθίζεται και οι δύο επιζώντες έμειναν στο νερό, μέχρι που τους παρέλαβε το ελικόπτερο. Πάντως, έδειχναν να είναι σε καλή διάθεση, να γελούν και να τραβούν selfies πριν τη διάσωσή τους.

Ο Λες είναι επαγγελματίας σκιέρ και έμπειρος πιλότος, ενώ διευθύνει μια επιχείρηση ρούχων. «Παγώσαμε πολύ σύντομα. Σχεδόν περίπου μετά από 20 λεπτά, άρχισα να παγώνω. Υπήρχαν παντού μέδουσες και φάλαινες», αναφέρει.

Οι επιζώντες παρέμειναν στο φτερό για όσο μπορούσαν. Το αεροπλάνο βυθίστηκε κι αυτοί παρέμεναν στο νερό, μέχρι που διασώθηκαν από τις Αρχές.

Πηγή: philenews / in.gr