Σήμερα ξεκινά το νέο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας. Όχι, όμως, με τους καλύτερους οιωνούς, παρόλο που η χώρα μας θα βρίσκεται στις διεθνείς διοργανώσεις πιθανόν με δύο εκπροσώπους.
Κόκκινοι φάκελοι, στημένα, διαιτησίες κ.ά. δημιουργούν μια ζοφερή εικόνα για την ποδοσφαιρική Κύπρο, με το κερασάκι στην τούρτα να λέγεται κατάσταση των γηπέδων. Η πρόσφατη αποκάλυψη του «Φ» για τις σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζουν όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου, που αγγίζουν τις υποδομές αλλά κυρίως και την ασφάλεια των φιλάθλων, φαίνεται ότι ταρακούνησε κάποιους. Το θέμα έφτασε στη Βουλή και η Αρχή Αδειοδότησης των Σταδίων για πρώτη φορά ίσως αποφάσισε να μην ακολουθήσει την πεπατημένη. Δεν έδωσε άδεια λειτουργίας σε πέντε γήπεδα από τα εννιά με το αιτιολογικό ότι δεν πληρούσαν κάποια κριτήρια που έθεσε η ίδια ή η Αστυνομία ή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα καταλληλότητας από τις αρμόδιες Αρχές. 
Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίστηκε ως αναλαμπή στα όσα μαύρα κυκλώνουν το κυπριακό ποδόσφαιρο και κυρίως θεωρήθηκε ως μια προειδοποίηση προς τους υπεύθυνους των σταδίων ότι «ξεχάστε όσα ξέρατε τόσα χρόνια, τώρα έσφιξαν τα πράγματα». Ελπίζουμε η Αρχή Αδειοδότησης να μην κάνει πίσω και να επιμείνει στην απόφασή της να μη δώσει άδεια σε όσα γήπεδα δεν συμμορφώθηκαν. Γιατί δεν γίνεται από τη μια να αρνείσαι να δώσεις άδεια σ’ ένα γήπεδο επειδή δεν πληροί κάποιες προδιαγραφές που άπτονται θεμάτων ασφάλειας και από την άλλη να έρχεσαι εκ των υστέρων να αναιρείς την απόφασή σου αυτή. Πρέπει η ΑΑΣ να επιμείνει μέχρι τέλους ώστε και οι Αρχές των γηπέδων να νιώσουν την πίεση και να συμμορφωθούν. Διαφορετικά, ποιο νόημα έχει να λες από τη μια ότι δεν θα σου δώσω άδεια αν δεν συμμορφωθείς με αυτά και αυτά και από την άλλη να υποχωρείς και να αναιρείς αυτά που απαίτησες;
Εκτός, βεβαίως, και αν ακολουθηθεί η μέση λύση, ότι δηλαδή θα συγκατανεύσει η Αρχή και θα πει το οκ, θέτοντας ως προϋπόθεση ότι θα εκπληρώσουν στην πορεία κάποιους όρους. Είναι και αυτό μια λύση αλλά θα έχει αξία αν η προϋπόθεση αυτή παρακολουθείται. Ενόσω γραφόταν αυτό το άρθρο ήρθε η απόφαση της Αρχής Αδειοδότησης σύμφωνα με την οποία παραχώρησε άδεια λειτουργίας σε πέντε γήπεδα που είχε αρνηθεί. Με μόνη προϋπόθεση κάποιους περιορισμούς στο Μακάρειο και στο Τάσος Μάρκου. 
Με την ασφάλεια των φιλάθλων δεν πρέπει να παίζει κανείς, εκτός αν η ΑΑΣ είναι σίγουρη ότι όλα είναι τέλεια. Είναι; 

[email protected]