To Top
21:02 Σάββατο
23 Ιουνίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Οι δημοφιλέστεροι ηγέτες κρατών στο Instagram
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΤΟ INTERNET Οι δημοφιλέστεροι ηγέτες κρατών στο Instagram
  20 Απριλίου 2017, 12:00 μμ  

Μελέτη της εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Burson-Marsteller αναλύει τη δραστηριότητα 325 λογαριασμών Instagram, που ανήκουν σε ηγέτες κρατών, επικεφαλής κυβερνήσεων και υπουργούς Εξωτερικών κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, χρησιμοποιώντας συγκεντρωτικά δεδομένα από το εργαλείο CrowdTangle του Facebook. 

Από την 1η Απριλίου του 2017, οι λογαριασμοί έχουν συνδυαστικά ένα σύνολο 48,7 εκατομμυρίων followers με 61.281 δημοσιεύσεις στους τελευταίους 12 μήνες που έχουν συγκεντρώσει συνολικά 371,7 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις (Comments και Likes/Σχόλια και Μου αρέσει).

Οι ηγέτες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν το Instagram για να διαδώσουν παντού τα μηνύματά τους με ενδιαφέροντες και δημιουργικούς τρόπους, κάνοντας χρήση του πλήρους φάσματος των δυνατοτήτων του Instagram. Οι ηγέτες δημιουργούν σύντομες ιστορίες στο Instagram και χρησιμοποιούν μεγάλο κολάζ με εικόνες, ενώ ακόμη δημοσιεύουν τόσα πολλά βίντεο που σήμερα μια στις 10 αναρτήσεις τα περιέχουν. Η selfie έχει πλέον πάρει τη θέση της παραδοσιακής φωτογραφίας με χειραψία, σηματοδοτώντας σαφώς το νέο διπλωματικό περιβάλλον το 2017.

Ο Ινδός Πρωθυπουργός Narendra Modi ξεπέρασε τη θέση του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου, Barack Obama, ως του πλέον ακολουθούμενου ηγέτη παγκοσμίως στο Instagram με 6,8 εκατομμύρια followers (ακολούθους) στο λογαριασμό του, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο νυν Αμερικανός Πρόεδρος Donald J. Trump με 6,3 εκατομμύρια followers, σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη του 2017 “World Leaders on Instagram” που διεξήγαγε η Burson-Marsteller.

Στην τρίτη θέση με 3,7 εκατομμύρια followers βρίσκεται ο Πάπας Φραγκίσκος που προηγείται του λογαριασμού του Λευκού Οίκου, που έχει 3,4 εκατομμύρια followers. Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo σημείωσε αύξηση 673% σε followers κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, περνώντας στην πέμπτη θέση με 3,4 εκατομμύρια followers.

Ο Modi, ο οποίος έχει αναρτήσει μόνο 53 φωτογραφίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι επίσης ο πιο αποτελεσματικός παγκόσμιος ηγέτης στο Instagram, δεδομένου ότι κάθε μία από τις αναρτήσεις του δέχεται κατά μέσο όρο 223.000 αλληλεπιδράσεις (comments και likes). 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 141.000 αλληλεπιδράσεις, ενώ οι δημοσιεύσεις του Πάπα Φραγκίσκου στο Instagram καταγράφουν 138.000 αλληλεπιδράσεις κατά μέσο όρο.

Με 9,67 τοις εκατό, ο Πρόεδρος της Τουρκίας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αλληλεπίδρασης, το οποίο είναι ο συνολικός αριθμός των αλληλεπιδράσεων διαιρεμένος με τον αριθμό των δημοσιεύσεων και του μέσου αριθμού των followers κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Στη μελέτη World Leaders on Instagram (Παγκόσμιοι Ηγέτες στο Instagram) διαπιστώθηκε επίσης ότι 140 από τα 193 κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών διατηρούν έναν επίσημο λογαριασμό στο Instagram, τέσσερις περισσότερους από όσους στη μελέτη του 2016. Εβδομήντα τρεις ηγέτες κρατών, 38 επικεφαλής κυβερνήσεων και 28 υπουργοί Εξωτερικών διατηρούν προσωπικές σελίδες στην πλατφόρμα, η οποία τείνει να έχει καλύτερη απήχηση από όση έχουν οι θεσμικοί λογαριασμοί.

«Το δεύτερο μέρος της μελέτης της Burson-Marsteller World Leaders on Instagram (Παγκόσμιοι Ηγέτες στο Instagram) καταδεικνύει τη δημοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της οπτικής επικοινωνίας στο δημόσιο τομέα», δήλωσε ο Don Baer, Worldwide Chair και CEO της Burson-Marsteller. «Οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο καλλιεργούν τη διαδικτυακή επικοινωνία για να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο, ενώ επίσης μοιράζονται την αίσθηση της προσωπικότητας και της δημιουργικότητάς τους. Οι ηγέτες των επιχειρήσεων και όλων των άλλων κλάδων μπορούν να μάθουν από τον τρόπο χρήσης του Instagram από τις κυβερνήσεις.»

Στις 20 Ιανουαρίου του 2017, ο λογαριασμός Instagram του Λευκού Οίκου, που συστάθηκε από τον Πρόεδρο Obama τον Ιανουάριο του 2012, και όλες οι 1.747 δημοσιεύσεις του αρχειοθετήθηκαν στο λογαριασμό Instagram @ObamaWhiteHouse. Ένα νέο κανάλι δημιουργήθηκε στο Instagram με το όνομα @WhiteHouse για τη διοίκηση Trump, το οποίο ξεκίνησε από την αρχή αλλά διατήρησε τους 3.586.458 followers που είχαν συγκεντρωθεί από τον Ομπάμα. Μέχρι στιγμής η διοίκηση Trump έχει αναρτήσει μόνο 33 φορές, και από τη μετάβαση του λογαριασμού έχει χάσει πάνω από 100.000 followers, καθώς υποστηρικτές του Obama έπαψαν να ακολουθούν το λογαριασμό Instagram του Trump στο Λευκό Οίκο.

Άλλα σημαντικά ευρήματα:
 

Ο Πρόεδρος Trump βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των πιο διαδραστικών ηγετών με 114.554.016 συνολικά αλληλεπιδράσεις. Ακολουθείται από τον Ιρανό Ayatollah Ali Khamenei, στη δεύτερη θέση, με 89.090.894 αλληλεπιδράσεις και, στη συνέχεια, από τον Πάπα Φραγκίσκο με 45.408.641 αλληλεπιδράσεις.

Η κυβέρνηση του Μπρουνέι έχει τον πιο ενεργό λογαριασμό, αναρτώντας κατά μέσο όρο 16 φορές την ημέρα. Είναι πολύ πιο μπροστά από το Υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ το οποίο δημοσιεύει 6,6 φορές την ημέρα και τον Nana Akufo-Addo της Γκάνα που δημοσιεύει 4,7 φορές την ημέρα.

Οι ηγέτες του κόσμου κάνουν χρήση της νέας λειτουργίας βίντεο του Instagram - η δημοσίευση βίντεο έχει υπερδιπλασιαστεί κατά τους τελευταίους 12 μήνες και τα βίντεο λαμβάνουν κατά μέσο όρο 2.027 περισσότερες αλληλεπιδράσεις από όσες οι απλές δημοσιεύσεις φωτογραφιών.

Σχετικά με τη μελέτη

Η μελέτη World Leaders on Instagram αποτελεί την πιο πρόσφατη έρευνα της Burson-Marsteller με θέμα την επικοινωνία των παγκόσμιων ηγετών, των κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η έρευνα βασίζεται στην ιδιαίτερα αναγνωρισμένη ετήσια μελέτη Twiplomacy της Burson-Marsteller, η οποία διεξάγεται για πέμπτη χρονιά. Το 2016, η μελέτη Twiplomacy επεκτάθηκε ώστε να καλύψει όλες τις βασικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και ενίσχυσε σημαντικά την ψηφιακή φήμη Burson-Marsteller παγκοσμίως.

Πηγή: news.in.gr

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.