ΜΕ τους ανάλογους συνειρμούς τα δύο δίστηλα της Δευτέρας για το Brexit:
* «Οι Βρετανοί στοκάρουν τρόφιμα και φάρμακα». Οι Βρετανοί έχουν αποθηκεύσει αγαθά αξίας τεσσάρων δισεκατομμυρίων λιρών υπό τον φόβο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με έρευνα του φορέα Premium Credit. Σχεδόν ένας στους πέντε από τους ερωτηθέντες δήλωσε ότι έχει αρχίσει να αυξάνει τα αποθέματα σε τρόφιμα, φάρμακα, αναψυκτικά και άλλα ποτά. (Κάποτε η Αυτοκρατορία δημιουργούσε στις αποικίες της προβλήματα που συνόδευαν ραδιουργίες και αυθαιρεσίες: Τα κέρφιου στην εποχή του Αγώνα, τα σύγχρονα Grexit που μετατράπηκαν σε Brexit).
* «Έτοιμο δηλώνει το Λονδίνο και για “άτακτο” Brexit». H Bρετανία πρόκειται να αντιμετωπίσει τα εμπόδια στον δρόμο της εάν εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, αλλά είναι πολύ περισσότερο προετοιμασμένη για το αποτέλεσμα αυτό παρά προηγουμένως, υποστήριξε ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός επικεφαλής του σχεδιασμού για «άτακτο» Brexit, προσθέτοντας: «Σ’ αυτή την περίπτωση, όπως όλοι γνωρίζουμε, εάν δεν υπάρξει έξοδος με συμφωνία, αναπόφευκτα θα υπάρξουν ορισμένες αναταράξεις, κάποια σαμαράκια στο δρόμο. Ιδού, γιατί επιθυμούμε να επιτευχθεί συμφωνία. Όμως είναι αληθές πως η βρετανική κυβέρνηση είναι πιο προετοιμασμένη τώρα απ’ όσο στο παρελθόν, ελπίζοντας για μια συμφωνία, πριν την 31 Οκτωβρίου», τονίζοντας: «Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα προσέλθει καλή τη πίστει στις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμέου να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά για κάθε ενδεχόμενο θα πρέπει να εργαστούμε επί τη βάσει ότι μπορεί να φύγουμε χωρίς συμφωνία».
Για να δούμε!… Θα διαψευσθεί ή θα επιβεβαιωθεί ο Τούρκος τ. διπλωμάτης, Μ. Σανγκάρ, που υποστήριξε ότι στο παιχνίδι της διπλωματίας οι Βρετανοί είναι άπιαστοι.