Συνολικά 13 κοινότητες της ανατολικής Πάφου, που βρίσκονται μεταξύ των ποταμών Ξερού, Έζουσας και Διαρίζου, θα συνδέονται μεταξύ τους με γεφύρια που άρχισαν να κατασκευάζονται ή μπαίνουν σε πορεία υλοποίησης από το κράτος, προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια των διακινούμενων σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, αλλά και να βελτιωθεί η διακίνηση των κατοίκων στην αγροτική και κτηνοτροφική αυτή περιοχή της Πάφου.

Το πρώτο από τα γεφύρια αυτά, εγκαινιάστηκε ήδη εδώ και μήνες από την Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου. Πρόκειται για το γεφύρι που συνδέει τη Νατά με τα Χολέτρια και το οποίο κόστισε μισό εκατομμύριο ευρώ. Το κόστος του έργου ανέλαβε το κράτος και την μελέτη το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Διαρκούντων των εργασιών, σύμφωνα με την Έπαρχο, Μαίρη Λάμπρου, η Επαρχιακή Διοίκηση προέβη σε κάποιες αναπροσαρμογές των σχεδίων προκειμένου να εξυπηρετηθούν και κάποια αγροτικά τεμάχια στην περιοχή, που αρχικά δεν εξυπηρετούνταν από το έργο.

Πλέον, έχει προχωρήσει και η διαδικασία για την κατασκευή των δύο επόμενων γεφυριών, Νατά – Κελοκέδαρα και Επισκοπή – Νατά για τα οποία έχουν ήδη κατακυρωθεί οι προσφορές.

Τα υπόλοιπα γεφύρια που μπαίνουν στη συνέχεια σε τροχιά υλοποίησης στην περιοχή της ανατολικής ορεινής και ημιορεινής Πάφου για την διευκόλυνση των κοινοτήτων, είναι τα γεφύρια Νικόκλεια – Κούκλια, Μαμώνια- Αρχιμανδρίτα, Άγιος Γεώργιος-Μάρωνας, Σαλαμιού – Γαλαταριά και Αγία Βαρβάρα –Κτηνοτροφική Περιοχή.