Σε περίπου 4.3 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία των προβληματικών δανείων και ακινήτων, των οποίων η διαχείριση περνά στα χέρια της doValue, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τον όμιλο Alpha Bank.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της doValue, πλέον θα διαχειρίζεται μη εξυπηρετούμενα δάνεια της τράπεζας και ακίνητα στην Κύπρο, των οποίων η ονομαστική αξία ανέρχεται στα 4.3 δισ. ευρώ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείδωσε το deal Alpha Bank – DoValue
 
Με αυτήν την κίνηση, η doValue τοποθετείται στην κορυφή των διαχειριστών ΜΕΔ και ακινήτων στην Κύπρο, καθώς έχει στο πορτοφόλιο της υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους 11 δισ. ευρώ από τα συνολικά 20 δισ. ευρώ του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.
 
Η Alpha Bank ανακοίνωσε τη σχετική συμφωνία τη Δευτέρα, ωστόσο, αναφέρθηκε σε περιουσιακά στοιχεία αξίας μόνο 3,2 δισ. ευρώ. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό έγινε γιατί τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία που δόθηκαν βρίσκονται εκτός του ισολογισμού της.
 
«Η συμφωνία ενισχύει το πορτοφόλιο της doValue με μακροπρόθεσμες συμφωνίες για διαχείριση μελλοντικών ΜΕΔ από το τραπεζικό σύστημα» σημειώνει η ανακοίνωση.
 
Philenews/Insider