Όλοι σήμερα στην ελεύθερη Κύπρο –αρκετοί και στην κατεχόμενη– στην Ελλάδα, την Ευρώπη και αλλού, συμφωνούμε στο ότι ο Ερντογάν είναι δικτάτορας, ρατσιστής και νεοναζί. Φυλακίζει τους διαφωνούντες, σκοτώνει τους Κούρδους, απεχθάνεται και θέλει να εξαλείψει κάθε άλλη εθνότητα που ζει στη χώρα, εισβάλλει στη Συρία… Το ότι είναι μεγαλομανής, φανατικός θρησκόβλητος, απρόβλεπτος και μάλλον μισότρελος, είναι από τα δευτερεύοντα… προσόντα του. Αλλά τι ακριβώς είναι ο Ερντογάν στη χώρα του; Εκμεταλλεύεται τα εθνικά αντανακλαστικά των απαίδευτων μαζών, όπως ακριβώς ο Χίτλερ και πολλοί ομοϊδεάτες του έκτοτε. Όπως και ο Κεμάλ πριν από αυτόν, θεωρεί τους πολίτες άλλων εθνοτήτων στη χώρα εν δυνάμει εχθρούς, ακόμα και της ίδιας θρησκείας όπως οι Κούρδοι: Πρέπει να εξολοθρεφτούν επειδή το τουρκικό έθνος είναι ανώτερο και εκλεκτό.
 
Αυτή ακριβώς η θεωρία του εκλεκτού, του μοναδικού, που απεχθάνεται τον ξένο, είναι η ρατσιστική βάση στη θεωρία του φασισμού, του ναζιστικού εθνικοσοσιαλισμού των Χίτλερ, Μουσολίνι, Μεταξά, Παπαδόπουλου, αλλά και των Χρυσαυγιτών και ΕΛΑΜιτών, επίδοξων συνεχιστών της τοξικής ιδεολογίας τους σήμερα. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες ιδέες, με την απατηλή πεποίθηση ότι το «εθνικό» στοιχείο που προτάσσουν όλοι αυτοί είναι πατριωτικό, ας σκεφτούν μόνο πώς θα έβλεπαν π.χ. τους Κούρδους στην Κύπρο, αν δεν μάχονταν κατά του Ερντογάν: Πώς θα τους αντιμετώπιζαν τότε; Πιθανότατα με την ίδια απέχθεια που βλέπουν τους άλλους πρόσφυγες: «Είναι υπανάπτυκτοι, θα γίνουν πιο πολλοί από μας και θα μας μολύνουν –εμάς, με το αίμα των ένδοξων προγόνων που παραμένει αμόλυντο–, θα μας επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους» και άλλα τέτοια βλακώδη.
 
Ο Ανδρέας Δενδρινός (1933-2016) ήταν θεωρητικός του εθνικοσοσιαλισμού, τον οποίο μέχρι και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος βρήκε ακραίο. Ίδρυσε το κόμμα 4η Αυγούστου και τη φασιστική νεολαία Άλκιμοι επί χούντας, πολλές ναζιστικές οργανώσεις μεταδικτατορικά. Έγραψε δεκάδες βιβλία, όπως π.χ. «Η έννοια της επαναστάσεως» (1980). Θαυμάστε: «Η καθολική ψηφοφορία βασίζεται στην αφύσικη αρχή της απολύτου ισότητος των ανθρώπων. Η εξουσία υπάρχει για να αναλαμβάνει την ευθύνη των υπηκόων της και να τους οδηγεί στην αρμόνιση των φυσικών αντιθέσεων και αντιφάσεων κάθε κοινωνικής συγκροτήσεως. […] Η τρομοκρατία είναι η μέθοδος δημιουργίας του Κενού και ο ολοκληρωτισμός η μέθοδος συμπληρώσεώς του. Η Επανάστασις έχει την ομορφιά του διαβόλου. Η βία είναι απαραίτητο στοιχείο της ανατροπής και της καταστροφής του καθεστώτος».
 
Να και ένα μικρό δείγμα, περί φυλετισμού: «Αποτελεί δικαίωμα απαράγραπτο για κάθε κοινότητα και φυλετική οικογένεια, η διαφύλαξη, καλλιέργεια και ανάπτυξη των κληρονομικών χαρακτηριστικών ιδιοτήτων που την διαφοροποιούν από τις άλλες. Η προσπάθεια επιβολής ή εμφυτεύσεως σε μια κοινότητα ή φυλετική οικογένεια πλαισίων πολιτιστικών ή βιολογικών διαφορετικών από τα δικά τους, αποτελεί παραβίαση ωμή των φυσικών νόμων και αφύσικη παρεμβολή στο έργο της φυσικής εξελίξεως των ανθρώπων»… Αν δεν ανατριχιάσατε, έχετε πρόβλημα και να το κοιτάξετε.
                                                                                               
[email protected]