Επιχείρηση ελέγχου σε υποστατικό στην επαρχία Λεμεσού διενήργησαν μέλη της αστυνομίας, βάσει πληροφορίας για παράνομη παροχή ασύλου και υποβοήθηση υπηκόων τρίτων χωρών για παράνομη είσοδο και παραμονή στη Δημοκρατία. Εφτά πρόσωπα συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση, με την Αστυνομία να διερευνά εναντίον δύο από τους συλληφθέντες, υπόθεση παράνομης παροχής ασύλου και υποβοήθησης υπηκόων τρίτων χωρών να εισέλθουν και παραμείνουν στη Δημοκρατία.

Η αστυνομική επιχείρηση ελέγχου στο υποστατικό – κατοικία στη Λεμεσό –  διεξήχθη γύρω στις 6.00 χθες το απόγευμα, από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ, του Αρχηγείου Αστυνομίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, καθώς και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, μετά από πληροφορία για παροχή ασύλου και διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών που βρίσκονται παράνομα στη Δημοκρατία. Η επιχείρηση ελέγχου στο υποστατικό διήρκησε μέχρι και τις 9.00 το βράδυ της Πέμπτης.

Στο υποστατικό εντοπίστηκαν να διαμένουν σε δωμάτια, συνολικά 28 πρόσωπα, υπήκοοι τρίτων χωρών. Τέσσερα από τα 28 πρόσωπα, διαπιστώθηκε ότι παρέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία, ενώ ακόμη ένα πρόσωπο διαπιστώθηκε ότι εισήλθε και παρέμενε παράνομα στη Δημοκρατία. Τα πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν από τα μέλη της Αστυνομίας και τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν, προέκυψαν στοιχεία εναντίον δύο προσώπων που εντοπίστηκαν στην κατοικία κατά την επιχείρηση ελέγχου και που φέρεται να είναι οι ενοικιαστές της κατοικίας. Οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 35 και 28 ετών, φέρεται να υπενοικίαζαν δωμάτια για διαμονή στην κατοικία, στα υπόλοιπα 26 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να διαμένουν στην κατοικία.

Εναντίον των δύο υπόπτων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σχετικά με υπόθεση παροχής ασύλου και υποβοήθησης. Αυτοί συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

 Τις εξετάσεις συνεχίζουν το ΤΑΕ Λεμεσού και η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.