Είκοσι εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της κλιμάκωσης της βίας μεταξύ του Ισραήλ και της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, διορθώνοντας προηγούμενη ανακοίνωσή του.

Στην πρώτη ανακοίνωση, το υπουργείο είχε αναφέρει ότι 32 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα που έχουν γίνει από την Παρασκευή. Λίγο αργότερα εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο απολογισμός είναι 29 νεκροί και 253 τραυματίες.

Από την αρχή της επιχείρησής του την Παρασκευή, το Ισραήλ δηλώνει ότι στοχοθετεί τοποθεσίες που ανήκουν στον Ισλαμικό Τζιχάντ, του οποίου περίπου 15 μαχητές έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν επίσης ότι έχουν συλλάβει μέσα σε δύο ημέρες περίπου 40 μέλη της οργάνωσης στη Δυτική Όχθη.

Σειρήνες συναγερμού στην Ιερουσαλήμ

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν σήμερα στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, για πρώτη φορά από την κλιμάκωση της βίας με την οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ άκουσαν επίσης σύντομες εκρήξεις μακριά από το σημείο όπου βρίσκονταν. Σε σύντομη ανακοίνωση, ο στρατός ανέφερε ότι ήχησαν σειρήνες «στην περιοχή γύρω από την Ιερουσαλήμ», χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.

ertnews.gr