Για τους λόγους οι οποίοι έχουν ανεβάσει το κόστος ζωής αλλά και για τις επιχειρήσεις οι οποίες κλείνουν καθημερινά λόγω του κόστους των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αλέξιος Σαββίδης.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Η εγκληματική διαχείριση του covid-19 και η απερίσκεπτη επιλογή, από την κυβέρνηση και σύσσωμη την αντιπολίτευση, για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία – αντί της επιλογής για ουδέτερη στάση – έχουν ανεβάσει κατακόρυφα το κόστος ζωής. Οργή και αγανάκτηση προκαλούν και οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Επιχειρήσεις καθημερινά κλείνουν και η ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος φέρνει σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά στην Κύπρο.

Λαμβάνουμε πολλά παράπονα για υπερχρεώσεις στους λογαριασμούς της Α.Η.Κ. με την αναγραφή του γράμματος (Υ) (Υ=Υπολογισμός, άρα δεν μετρήθηκε). Ενώ ο κόσμος στέλνει μήνυμα στην Α.Η.Κ. με φωτογραφία του μετρητή, σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν δοθεί ώστε να εκτυπωθεί και να αποσταλεί νέος λογαριασμός, εντούτοις, όπως φαίνεται, η Α.Η.Κ. τους αγνοεί επιδεικτικά και στέλνει επιστολή για αποσύνδεση. Αν είναι δυνατόν αυτό να συμβαίνει σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο που ταλανίζει την χώρα μας. Καχύποπτους μας κάνει επίσης η χρονική στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά. Που οφείλονται; Σε αμέλεια της Α.Η.Κ να στείλει το προσωπικό της στα υποστατικά για σωστή μέτρηση; Μήπως υπάρχει σκοπιμότητα ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα της και να καρπωθεί τόκους – λόγω της πρόσφατης αύξησης των επιτοκίων για 2 μήνες ή μήπως είναι μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια των πολιτικάντηδων για κατάρρευση της οικονομίας; Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους να επιληφθούν άμεσα του προβλήματος και να δώσουν λύση.

Το θέμα χρήζει άμεσης διερεύνησης και από τον Γενικό Ελεγκτή. Εισήγηση μας είναι να ανασταλούν οι όποιες αποσυνδέσεις και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτό το τραγελαφικό και παράδοξο.