Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου για να εξετάσουν τις προτάσεις της Κομισιόν, οι οποίες έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την άνοδο των τιμών της ενέργειας, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Βιομηχανίας της Τσεχίας Jozef Sikela, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

“Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε την περασμένη εβδομάδα”, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter. “Μόλις συγκάλεσα άλλο ένα έκτακτο Συμβούλιο Ενέργειας για να συζητήσουμε τις προτάσεις της Κομισιόν για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών της ενέργειας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έπιασε τόπο η απειλή Πούτιν -Δεν πέρασε πρόταση για πλαφόν

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα παρουσιάσει την Τετάρτη ένα σχέδιο πέντε σημείων, με την ΕΕ να επιδιώκει να περιορίσει την κατανάλωση ενέργειας και να παράσχει ρευστότητα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την κρίση από το να πλήξει την ευρύτερη οικονομία.

“Αυτό που είναι πιθανό να ανακοινωθεί είναι ένα “κοκτέιλ” μεταρρυθμίσεων της αγοράς και ανώτατων ορίων τιμών που θα αναδιαμορφώνει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας”, ανέφεραν οι αναλυτές της Citigroup.

Πηγή: Capital.gr