Σε ένα εργοστάσιο, το οποίο στο παρελθόν κατασκεύαζε τα κλασικά μολύβια Viking που χρησιμοποιούσαν οι Δανοί μαθητές, στεγάζεται σήμερα ένα ξενοδοχείο ενός μόνον καταλύματος· την ιδέα συνέλαβε η δανέζικη εταιρεία οικιακών ειδών Vipp. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το με εμβαδόν 90 τετραγωνικών μέτρων κατάλυμα βρίσκεται στο ισόγειο του εργοστασίου και η πρόσβαση σε αυτό είναι μέσω μιας ηλιόλουστης αυλής. Το Vipp Pencil Case είναι ένα από τα έξι καταλύματα που έχει δημιουργήσει η Vipp για ταξιδιώτες που είναι λάτρεις του ντιζάιν.

Μεταξύ των άλλων, μια προκάτ καμπίνα στις όχθες της λίμνης Immeln στη Σουηδία και το Vipp Farmhouse, μια οικία του 18ου αιώνα στη δανέζικη νήσο Lolland.

Μια ματιά στους εσωτερικούς χώρους

Τους εσωτερικούς χώρους του Vipp Pencil Case σχεδίασε, εργαζόμενη επί έναν χρόνο, η Δανέζα σχεδιάστρια Julie Cloos Mølsgaard. Στον πυρήνα του καταλύματος, ένας όλο φως χώρος που λειτουργεί ως λίβινγκ ρουμ και τραπεζαρία. Σε μια πλευρά, μια σε απόχρωση γκρι εκδοχή της κουζίνας V1 της Vipp, όπου οι επισκέπτες ετοιμάζουν τα γεύματά τους. Πλεχτά καλάθια, κεραμικά βάζα και σύγχρονα έργα τέχνης είναι διάσπαρτα ως διακόσμηση. Στην άλλη πλευρά του χώρου, ένα μεγάλο δρύινο τραπέζι για φαγητό με επιφάνεια από ασβεστόλιθο Jura – η πέτρα από Γερμανία έχει πλέον μεγάλη ζήτηση, παγκοσμίως – και ένας αριθμός ντουλαπιών με επιπλέον σκεύη μαγειρικής και πιατικά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vipp (@vipp)

“Το Vipp Pencil Case δεν είναι το συνηθισμένο δωμάτιο ξενοδοχείου – πιο πολύ σαν ένα στούντιο ή ατελιέ, αποπνέει μια καλλιτεχνική ατμόσφαιρα και, στην καρδιά της πρωτεύουσας της Δανίας, έχει μια σπάνια ησυχία” εξηγεί η Mølsgaard.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vipp (@vipp)

Το πρώην εργοστάσιο της Viking βρίσκεται στη νήσο Brygge και το Vipp Pencil Case είναι η δεύτερη παρέμβαση της Vipp στο κτήριο· στα τέλη του περασμένου χρόνου, μετέτρεψε ένα άλλο μέρος του εργοστασίου σε supper club, όπου σεφ από όλον τον κόσμο προσφέρουν εκλεκτές γαστριμαργικές εμπειρίες.

AΠΕ-ΜΠΕ