Η ΠΟΕΔ παρακολουθεί και αξιολογεί καθημερινά το νέο μέτρο του Υπουργείου Υγείας «test to stay», κυρίως όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι της υλοποίησής του εντός των σχολείων, είπε η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, σε δηλώσεις της.

«Για το σκοπό αυτό, είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις διευθύνσεις των σχολείων. Σήμερα, πραγματοποιήσαμε τηλεσυνάντηση με τους Διευθυντές και Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί όλο αυτό το διάστημα η ΠΟΕΔ στα θέματα της πανδημίας. Ταυτόχρονα έχουν ακουστεί ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τις διευθύνσεις των σχολείων μας, οι οποίες θα κωδικοποιηθούν και θα κατατεθούν στη συνάντηση με τα συναρμόδια Υπουργεία, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πόσοι μαθητές έκαναν «test to stay» και πόσοι θετικοί εντοπίστηκαν

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Βασιλείου είπε ότι από τη σημερινή τηλεσυνάντηση έχει αναδειχθεί η ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των σχολικών μονάδων και των διευθύνσεών τους, αφού οι απαιτήσεις των πρωτοκόλλων, των ιχνηλατήσεων, των διαφόρων εγκυκλίων και ανακοινώσεων που εκδίδονται διαρκώς, επιδεινώνουν την ήδη δύσκολη καθημερινότητά τους, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις υπολείπονται και σε προσωπικό.

«Σημειώνω ακόμη ότι, στη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας θα μεταφέρουμε και εισηγήσεις από τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία, αναφορικά με τα πρωτόκολλα που ισχύουν. Άλλωστε, η ΠΟΕΔ προγραμματίζει τηλεσυνάντηση τόσο με τις διευθύνσεις των Νηπιαγωγείων όσο και των Ειδικών Σχολείων», κατέληξε.