Αντιμέτωπος με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και όχι του φόνου εκ προμελέτης είναι ο 29χρονος Λιθουανός για τη δολοφονία της 36χρονης μητέρας τριών ανήλικων παιδιών, Iryna Hurskaya, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στις 1Ο Οκτωβρίου 2020 στην οικία της, στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, κατά τη δικαστική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, η κατηγορούσα Αρχή προχώρησε σε τροποποίηση του κατηγορητηρίου για τον 29χρονο φερόμενο δολοφόνο όπου και διέκοψε την κατηγορία της συνωμοσίας για φόνο και του φόνου εκ προμελέτης και πρόσθεσε την κατηγορία την ανθρωποκτονίας διά στραγγαλισμού.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, ο 29χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης προχώρησε σε παραδοχή στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας καθώς και τα αδικήματα της ληστείας και διάρρηξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνες στο όχημα του φόνου, κλειστό το στόμα του 33χρονου

Σε ό,τι αφορά τον 24χρονο συνεργό, υπενθυμίζεται πως αυτός παραδέχθηκε την κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος καθώς και την κατοχή και χρήση ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’.

H επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 28 Ιουλίου για ακρόαση για τον δεύτερο κατηγορούμενο και για γεγονότα και ποινή για τον φερόμενο δράστη.

Ο 29χρονος μετά τη σύλληψή του ανακρινόμενος ομολόγησε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού τη διάπραξη των αδικημάτων λέγοντας πως ήταν εθισμένος στον τζόγο. Όταν η 36χρονη του ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους, αυτός αποφάσισε να τη ληστέψει μαζί με τον 24χρονο ομοεθνή του, τα ξημερώματα της 10ης Οκτωβρίου. Η 36χρονη αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει με κεφαλοκλείδωμα.

Ο 24χρονος που ανέμενε τον συνεργό του στο σαλόνι, εγκατέλειψε τη σκηνή όταν αντιλήφθηκε ότι στο σπίτι βρισκόταν ο 15χρονος γιος του θύματος, ο οποίος άκουσε φωνές, ωστόσο θεώρησε πως ήταν έξω από το σπίτι. Ο 29χρονος αφού απέσπασε περιουσία συνολικής αξίας 26 χιλιάδων ευρώ από το υπνοδωμάτιο, μετέβη στη Λευκωσία όπου πώλησε μέρος της σε πολύ χαμηλές τιμές.