Παρακολουθούμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη και θέλουμε να βοηθήσουμε στη μάχη για αναχαίτιση της πανδημίας, δήλωσε στον ACTIVE και την εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ, η πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ.

Στην Ευρώπη ανέφερε, ήδη αναγνωρίστηκε η προσβασιμότητα του φαρμακείου της γειτονιάς, το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη μαζικού ελέγχου των πολιτών.

«Όπως και στην περίπτωση της εποχικής γρίπης, βλέπουμε κάθε χρόνο να δημιουργείται ένα μπάχαλο με τη διαθεσιμότητα εμβολίων και την επιφόρτιση των προσωπικών γιατρών. Προθυμοποιηθήκαμε και μετά το Πάσχα προγραμματίσαμε εκπαίδευση των φαρμακοποιών και το πολύ σε ένα μήνα θα είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε».

Βλέποντας σήμερα την κατάσταση, αναφέρει η κυρία Ισσέγιεκ: «Θέτουμε εαυτούς στη διάθεση της πολιτείας να βοηθήσουμε στους εμβολιασμούς». Η φόρμουλα είπε, θα βρεθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τα φαρμακεία θα μπορούν άμεσα να παρέχουν εξυπηρέτηση στους πολίτες. Θα μπορούμε να αρχίσουμε με εμβόλια που δεν θέλουν ειδικές συνθήκες φύλαξης και θα είμαστε και σε ετοιμότητα στην περίπτωση που το φθινόπωρο θα πρέπει να επαναληφθούν οι εμβολιασμοί.

Πηγή: philenews/Active