Καταγγέλθηκαν, λοιπόν, από την Παρασκευή μέχρι το πρωί της Κυριακής 18 υποστατικά για παραβιάσεις των διαταγμάτων κατά της πανδημίας. Μεταξύ εκατοντάδων ελέγχων, από ορισμένα μαγαζιά απουσίαζε η σήμανση, κάποια είχαν περισσότερο κόσμο από το επιτρεπτό όριο και σε άλλα οι υπάλληλοι δεν φορούσαν γάντια και μάσκα.
 
Επί τη ευκαιρία, τα μέλη της Αστυνομίας κατήγγειλαν άλλα 42 υποστατικά, που δεν είχαν άδειες μεγαφώνων και ποτού ή άδεια λειτουργίας από την αρμόδια αρχή, δηλαδή από το υφυπουργείο Τουρισμού.
 
Τα 42 αυτά υποστατικά μπορεί να τηρούσαν τους απαραίτητους κανόνες για αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο, στην ενημέρωση της Κυριακής, έγιναν ένας αχταρμάς με τα 18 που παραβίαζαν τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο. Όχι μόνο από την Αστυνομία, μα και από τους δημοσιογράφους. Γιατί; Ήταν έτοιμοι οι βαρύγδουποι τίτλοι «δεκάδες καταγγελίες», «βροχή οι παραβάσεις» και ούτω καθεξής; Για να δίνεται άλλοθι σε όσους βαφτίζουν «παραπληροφόρηση» όσα αναπαράγουν τα τοπικά ΜΜΕ; Για να αυτομαστιγωνόμαστε ως ασυνείδητοι κάθε δευτεριάτικο πρωινό;
 
 
ΑΛ.ΜΙΧ.