Ο Αμερικανός ράπερ Κάνιε Γουέστ στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου καταφέρθηκε εναντίον της πορνογραφίας και των αμβλώσεων και κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει.

Ο 43χρονος Γουέστ, πρώην υποστηρικτής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας για την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση ως υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές με το κόμμα που δημιούργησε «Το κόμμα των γενεθλίων». 

Φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο στο οποίο ήταν γραμμένη η λέξη «security» και έχοντας ξυρίσει το 2020 στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ο Γουέστ επί λίγο περισσότερο από μία ώρα καταφέρθηκε εναντίον των αμβλώσεων, έβρισε, κάλεσε μέλη του κοινού στην σκηνή και φάνηκε να κάνει πολιτικές προτάσεις τις οποίες σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή. Όλα αυτά χωρίς μικρόφωνο, κάτι που συχνά τον ανάγκαζε να ζητά από τους συγκεντρωμένους να κάνουν ησυχία γιατί δεν μπορούσε να ακούσει τις ερωτήσεις του κοινού.

Κάποιες φορές μάλιστα φάνηκε να ενδιαφέρεται περισσότερο να προωθήσει ένα μήνυμα παρά να κερδίσει την προεδρία.

«Η ελευθερία δεν προέρχεται από τις εκλογές. Η ελευθερία έρχεται όταν δεν ανεβάζουμε πορνογραφία. Η ελευθερία έρχεται όταν δεν παίρνουμε percoset» (σ.σ. ισχυρό οπιούχο αναλγητικό), επεσήμανε ο ράπερ.

Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει όταν αναφέρθηκε στις αμβλώσεις, λέγοντας ότι ήθελε η σύζυγός του Κιμ Καρντάσιαν να κάνει άμβλωση όταν ήταν έγκυος με την κόρη τους Νορθ. Στη συνέχεια μίλησε και για τον δικό του πατέρα: «Ο πατέρας μου ήθελε η μητέρα μου να κάνει άμβλωση. Η μητέρα μου μου έσωσε τη ζωή. Δεν θα υπήρχε Κάνιε Γουέστ διότι ο πατέρας μου ήταν πολύ απασχολημένος», τόνισε ξεσπώντας σε κλάματα.

Συνέχισε να μιλά ακατάληπτα και κάποια στιγμή φώναξε: «Παρά λίγο να σκοτώσω την κόρη μου!». 

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πιστεύει πως οι αμβλώσεις θα πρέπει να παραμείνουν νόμιμες, όμως οι γυναίκες να αποθαρρύνονται να προχωρούν σε τερματισμό της εγκυμοσύνης τους, προτείνοντας «όσοι κάνουν ένα παιδί να λαμβάνουν ένα εκατομμύριο δολάρια».

Εξάλλου ο Γουέστ εκτίμησε ότι η Χάριετ Τάμπμαν, γνωστή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών τον 19ο αιώνα, δεν απελευθέρωσε τους σκλάβους.

«Η Χάριετ Τάμπμαν ποτέ δεν απελευθέρωσε τους σκλάβους στην πραγματικότητα, απλώς τους έβαλε να εργάζονται για άλλους λευκούς», σχολίασε ο ράπερ, προκαλώντας την αντίδραση του κοινού.

Ο Γουέστ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ στις 4 Ιουλίου μέσω του Twitter.

 

Πηγή: philenews / in.gr