Ο Δήμος Έγκωμης πορεύεται προς τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θετικό πνεύμα ,αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία προστίθεται ότι η μεταρρύθμιση γίνεται για να συμβάλει αποφασιστικά στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες, με χαμηλότερο κόστος.
 

Στην ανακοίνωση, ο Δήμος κάνει συνοπτικό απολογισμό του έτους που εκπνέει και παραθέτει τους σχεδιασμούς του για το 2020.
 
Όπως αναφέρει ο Δήμος Έγκωμης το 2019 ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση φωτιστικών τύπου LED σε όλο τον οδικό φωτισμό Έγκωμης, αναβαθμίστηκε ριζικά η νυχτερινή όψη της πόλης και επήλθαν εξοικονομήσεις ύψους 65% στη δαπάνη κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος
 
Επίσης το 2019 άρχισαν τα έργα για βελτίωση αντιπλημμυρικών συστημάτων στην Έγκωμη και ήδη έγιναν παρεμβάσεις σε 30 και πλέον περιοχές του Δήμου. Περαιτέρω εντατικοποιήθηκαν οι ενέργειες για βελτίωση των οδικών υποδομών και ήδη ανακατασκευάσθηκε πλήρως η λεωφόρος Λυκαβητού.
 
Συνεχίζοντας ο Δήμος Έγκωμης αναφέρει ότι εντάθηκαν οι προσπάθειες για ενίσχυση του πρασίνου, με φυτεύσεις εκατοντάδων δενδρυλίων, οι οποίες συνεχίζονται και υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων σε διάφορους τομείς.
 
Το 2020 προγραμματίζονται παρεμβάσεις σε αρκετές περιοχές για βελτίωση του οδικού δικτύου (δρόμοι/ πεζοδρόμια), με κύρια επιδίωξη, την εντός του β΄ εξαμήνου του 2020, ριζική αναβάθμιση και του οδικού οδοστρώματος της εμπορικής οδού 28ης Οκτωβρίου.
 
Το 2020 θα συνεχισθούν οι παρεμβάσεις για αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να μειωθούν περαιτέρω οι κίνδυνοι, καθώς η Έγκωμη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 19 πιο επικίνδυνες πλημμυροπαθείς περιοχές της Κύπρου.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει διεκδικήσει και έχει εξασφαλίσει την κατ’ αρχήν θετική στάση της κυβέρνησης, για παραχώρηση μεγάλης έκτασης γης εντός του χώρου της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης, για δημιουργία πολυθεματικού πάρκου κοινωνικών, ψυχαγωγικών, αθλητικών δραστηριοτήτων. Όλος ο χώρος προορίζεται να μετατραπεί σε ζώνη καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας.
 
Επίσης, προς διευκόλυνση των δημοτών, προγραμματίζεται η λειτουργία πράσινου σημείου στην Έγκωμη για απόρριψη άχρηστων υλικών και κλαδεμάτων, εάν και εφόσον το αρμόδιο Υπουργείο εγκρίνει την παραχώρηση της ανάλογης κρατικής γης.
 
Πηγή: philenews/KYΠΕ