Σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι προσωπικοί γιατροί του Γενικού Συστήματος Υγείας, οι οποίοι εκφράζουν δημόσια τη δυσφορία τους για τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί και σχετίζονται με την πανδημία, αφού, όπως υποστηρίζουν, για την επιτέλεσή τους χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος «διοικητικής και γραμματειακής εργασίας», την οποία καλούνται οι ίδιοι να φέρουν εις πέρας, σε βάρος του ιατρικού τους έργου.  

Από πλευράς του, ο Σύνδεσμος των γιατρών του ΓεΣΥ κάλεσε χθες το υπουργείο Υγείας «να συμβάλει» στην όλη προσπάθεια που γίνεται από τους γιατρούς του Συστήματος, «με έγκαιρες διαβουλεύσεις συντονισμού και προσπάθειας για συναποφάσεις και να αποφύγει τα διατάγματα και τις εντολές της τελευταίας στιγμής που συχνά είναι χαμηλής αποτελεσματικότητας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπενθυμίζεται ότι οι προσωπικοί γιατροί, βάσει των νέων πρωτοκόλλων, είναι αρμόδιοι για την παρακολούθηση και αποδέσμευση των ασθενών τους που μολύνονται με κορωνοϊό, ενώ ταυτόχρονα από την περασμένη εβδομάδα τούς έχει ανατεθεί και η διαδικασία για προγραμματισμό των ραντεβού των δικαιούχων τους για εμβολιασμό. Παράλληλα, αρκετοί εξ αυτών έχουν ήδη κληθεί σε επιστράτευση για να ενισχύουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, προσφέροντας τις  υπηρεσίες τους τόσο στα παθολογικά τμήματα όσο και στους θαλάμους στους οποίους νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό. 

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Οικογενειακών και Προσωπικών Γιατρών, Αντρέας Πολυνείκης, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «ανάμεσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι προσωπικοί γιατροί που συνδράμουν στη μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού με εγγραφή των ηλικιωμένων στην Πύλη Εμβολιασμών είναι και η άγνοια που έχουν για τον αριθμό ταυτότητας ή άλλα προσωπικά στοιχεία που απαιτούνται».  «Μας παίρνει αρκετό χρόνο και θα μπορούσε να γίνει με πρόσληψη κάποιων γραμματειακών λειτουργών για εκτέλεση αυτής της εργασίας. Εμείς όμως, παρά τα προβλήματα, δεν μπορούμε να αρνηθούμε στους ασθενείς μας και προσπαθούμε να τους εξυπηρετήσουμε», πρόσθεσε, τονίζοντας παράλληλα ότι οι γιατροί «δείχνουν μεγάλη αντίδραση και πιέζουν να αποσταλεί επιστολή στο υπουργείο Υγείας για να μη συνεχίσουν αυτή την εργασία».