Κοινή συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα ζητήματα που παρουσιάζονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις με την ΠΑΣΥΔΥ και τον Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη κοινή συνάντηση των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, η ΠΟΕΔ ενημέρωσε λεπτομερώς την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ για την απόφαση της κατέλθει σε μονόωρη στάση εργασίας, στις 23 Σεπτεμβρίου.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ θα μεταφέρουν τα όσα συζητήθηκαν στη σημερινή κοινή συνάντηση, στα συλλογικά τους όργανα για να αποφασίσουν ποια στάση θα τηρήσουν σε σχέση με τα θέματα που έχει εγείρει η ΠΟΕΔ.  
 
Μετά τις αποφάσεις και της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να οριστεί εκ νέου κοινή συνάντηση των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων.
 
Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρία της Γραμματείας της ΟΛΤΕΚ, η οποία θα συζητούσε τα διάφορα ζητήματα που παρουσιάζονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μεταφέρεται για την Τετάρτη, ενώ οι τελικές  αποφάσεις της Οργάνωσης αναμένεται να παρθούν την Πέμπτη.
 
Εξάλλου, στις 15:00 σήμερα συνέρχεται το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, το οποίο θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων και με τη νέα μορφή αξιολόγησης των μαθητών.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ