To Top
06:50 Δευτέρα
18 Ιουνίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Μ. Παπαδοπούλου: Πάτος στο επιχειρείν από γυναίκες
ΑΡΧΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μ. Παπαδοπούλου: Πάτος στο επιχειρείν από γυναίκες
  19 Σεπτεμβρίου 2017, 12:21 μμ  

Στον πάτο βρίσκεται η Κύπρος σε θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας καθώς βρίσκεται στην 100η θέση στη γενική κατάληξη στον τομέα ισότητας σε σύνολο 145 χωρών. Σε συνέντευξή της στον «Φ» η πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ), Μαίρη Παπαδοπούλου. τονίζει ότι η κρίση μάς οδήγησε ακόμη πιο πίσω σε ζητήματα ισότητας των δύο φύλων, προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση είναι το όπλο για την κατάρριψη στερεοτύπων. 

Ποια η θέση της Κύπρου στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη όσον αφορά στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας;
Η χώρα μας βρίσκεται στην 100η θέση στη γενική κατάληξη στον τομέα ισότητας σε σύνολο 145 χωρών. Σ’ αυτή τη θέση κατατάσσεται από το Παγκόσμιο Οικονομικό  Forum που αξιολογεί τις επιδόσεις των χωρών στο κεφάλαιο ισότητας. Στους επιμέρους δείκτες φαίνεται το μεγάλο έλλειμμα στο κεφάλαιο της ισότητας των φύλων.Η Κύπρος κατέχει την 88η θέση στον τομέα της οικονομίας. Βρίσκεται στην 73η θέση στον τομέα υγείας και στην 124η θέση στην πολιτική. Σαφώς καλύτερη είναι η επίδοση στην εκπαίδευση καθώς η Κύπρος κατέχει την 41η θέση.

Με ποιες  δράσεις η ΚΟΓΕΕ προωθεί την ισότητα των φύλων; Τι έχει πετύχει ο Σύνδεσμος τα τελευταία χρόνια; 
Το πρώτο μας βήμα ήταν ένας σωστός και μεθοδικός προγραμματισμός βασισμένος στις εμπειρίες του χθες, με την αίσθηση του σήμερα και το όραμα για ένα καλύτερο αύριο. Θέσαμε στόχους-προτεραιότητες, πυλώνες για να προχωρήσουμε με σεβασμό, αλληλεγγύη, πνεύμα συνεργασίας, εξωστρέφεια και διαφάνεια. Ξέραμε από την αρχή ότι θα πρέπει να κάνουμε την επανάσταση για τα αυτονόητα. Μια διαδρομή χωρίς όρια δράσης. Μια από τις πιο πρόσφατες επιτυχίες της ΚΟΓΕΈ είναι το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας μας για συμπερίληψη στους όρους για τις προσφορές του Δημοσίου ειδικής μοριοδότησης για επιχειρήσεις που εφαρμόζουν σχετικό Πρότυπο και αναγνωρίζονται ως «Εργοδότες Ισότητας». Ένα μετρήσιμο πλεονέκτημα κατά τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής του τελικού προσφοροδότη. Η όλη δράση μας είναι πολυδιάστατη συμβάλλοντας στη σταδιακή αναβάθμιση της συμμετοχής της γυναίκας στην αγορά εργασίας της Κύπρου και στην προώθηση του επιχειρείν.

Πώς η Πολιτεία μπορεί να συμβάλει περαιτέρω προς την ισότητα; 
Το θέμα της ποσόστωσης στην εκπροσώπηση γυναικών και αντρών σε συγκεκριμένες θέσεις είναι κάτι που λειτούργησε σε πολλές Δημοκρατίες. Αλλά δεν θα πρέπει να το μεταφράζουμε σαν έναν αριθμό. Η ποσόστωση έχει αποτέλεσμα μόνο όταν εφαρμόζεται με μια σειρά πολιτικών που ενδυναμώνουν, ενισχύουν και εξοπλίζουν τις γυναίκες. 
Έχουμε όλη ευθύνη στην αναπαραγωγή στερεοτύπων. Ακόμα και ως γονείς με το διαχωρισμό αγόρι- κορίτσι και της προώθησης ενός ξεπερασμένου μοντέλου του κυρίαρχου άντρα και της γυναίκας βοηθού. 

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μια γυναίκα σήμερα;
Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει μια γυναίκα είναι τα αθέατα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις σχετικά με τον ρόλο της σε μια κοινωνία στην οποία η ισότητα των φύλων δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.  Άλλη πρόκληση είναι η καταπολέμηση της ενοχοποίησης που πλανάται όταν οι γυναίκες προσπαθούν να διεκδικήσουν μια ισότιμη και δίκαιη κοινωνική θέση, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργούνται υπέρμετρες προσδοκίες όταν καλείται να αντεπεξέλθει άριστα στις επαγγελματικές φιλοδοξίες και τον οικογενειακό στίβο. Το θέμα είναι να συνεχίσει να πιστεύει στον εαυτό της παρά τις δυσκολίες, αποτυχίες και την ενδεχόμενη αμφισβήτηση.
Αξίζει να τονίσω ότι η εικόνα της γυναίκας σήμερα έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με αρκετά χρόνια πριν, αφού πλέον έχει καταφέρει να διεισδύσει σχεδόν σε όλους τους τομείς εργασίας. Η ουσιαστική αλλαγή είναι πως η φωνή της ακούγεται πιο δυνατά. Ορίζει πλέον την ύπαρξή της σε ένα αρκετά διευρυμένο πλαίσιο. Έχει την ανάγκη να δημιουργήσει, να εκφραστεί, να αναγνωριστεί, να επιβραβευθεί μέσα από πολλούς ρόλους στην επιχειρηματική, πολιτική και κοινωνική ζωή.   

Πώς μπορούν να καταρριφθούν διάφορα στερεότυπα στους εργασιακούς χώρους;
Μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος θα πρέπει να τονιστεί ότι τα αγόρια και κορίτσια είναι εξίσου ικανά να ασχοληθούν με όποια δραστηριότητα τους ενδιαφέρει και να μη γίνονται επιλογές βάσει φύλου. Η ισότητα μέσω της εκπαίδευσης πρέπει να γίνει στάση ζωής. Επίσης θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την στήριξη της σταδιοδρομίας της γυναίκας. Στην Κύπρο κατά μέσο όρο η γυναίκα χρειάζεται να δουλέψει 63 ημέρες περισσότερες τον χρόνο για να μπορέσει να φτάσει στο ίδιο επίπεδο μισθού με έναν άντρα για την ίδια εργασία. Το χάσμα αμοιβών έχει άμεσο αντίκτυπο στη σύνταξη των γυναικών (η ψαλίδα ανέρχεται στο 35,2%), με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό γυναικών άνω των 65 να βρίσκεται στα όρια της φτώχειας. Οι γυναίκες εκτελούν τα 2/3 της εργασίας παγκόσμια, αλλά κερδίζουν μονάχα το 10% των συνολικών εισοδημάτων και τους ανήκει το 1% της περιουσίας.

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΓΕΕ
Πόσο σημαντική είναι η βράβευση;

Η βράβευση από τη Διεθνή BPW με το βραβείο “BPW Power to Make a Differene Award” στην κατηγορία “Excellent Advocacy for Women” 2017 καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως είναι το αποτέλεσμα των όλων δράσεων της ΚΟΓΕΕ. Μια ιδιαίτερη τιμή σε διεθνές επίπεδο, όπου αναγνωρίζεται η όλη προσφορά της Ομοσπονδίας μας στην κοινωνία. Η απονομή του βραβείου θα γίνει στο περιθώριο του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς στις 25 Οκτωβρίου. Στο Συνέδριο, όπου θα λάβουν μέρος εκατοντάδες σύνεδροι από 85 χώρες, μας έχει ζητηθεί να παρουσιάσουμε υπό τον τίτλο «Effective Advocacy for Women – Αποτελεσματική Υποστήριξη για τις Γυναίκες» προκειμένου τα μέλη της Διεθνούς να γνωρίσουν και εκτιμήσουν τη συνεισφορά μας στην κοινωνία.

 

Περαιτέρω διερεύνηση χάσματος λόγω κρίσης

Πώς μπορεί να μειωθεί το μισθολογικό χάσμα; 
Στο πλαίσιο της προώθησης του στόχου για την ίση αμοιβή για ίσης αξίας εργασία αναλάβαμε εκστρατείες διαφώτισης και ευαισθητοποίησης που περιελάμβαναν εμφανίσεις σε τηλεοπτικά προγράμματα, ειδικό φιλμάκι όπου τονιζόταν η ψαλίδα της διαφοράς, συνεντεύξεις στον Τύπο, συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς, αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων, τον Πρόεδρο της Βουλής και τις ηγεσίες ΚΕΒΕ και ΟΕΒ. Δώσαμε το μήνυμα ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφιλίωση οικογένειας, εργασίας και προσωπικής ζωής. Ότι θα πρέπει να υπάρξουν κοινωνικές αλλαγές που να διασφαλίζουν την Προώθηση της Ίσης Συμμετοχής των δύο φύλων τόσο στην εργασία όσο και στην οικογένεια. Ωστόσο, να αναφέρω ότι η οικονομική κρίση οδήγησε σε περαιτέρω διεύρυνση του χάσματος. Η ανεργία μάς πήγε πίσω. Δεν επιδιώκουμε πλήρη κατοχύρωση δικαιωμάτων. Αρκούμαστε στο λίγο, στη διατήρηση της θέσης, για πιο λίγο χρόνο... 
Η έλλειψη υποστηρικτών δομών για την εργαζόμενη οικογένεια συμβάλλει προς τη μεγέθυνση του προβλήματος; 
Αναμφίβολα η έλλειψη υποστηρικτών δομών για την εργαζόμενη οικογένεια μεγαλώνει το πρόβλημα. Σύμφωνα με έρευνες που κάναμε, στην Κύπρο υπάρχουν μόνο 10 δημόσια νηπιαγωγεία- παιδικοί σταθμοί, οι οποίοι μάλιστα υποβαθμίζονται συνεχώς καθώς οι χορηγίες είναι μειωμένες. Η Πολιτεία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα μπορούσε να στηρίξει τις όποιες προσπάθειες γίνονται σε τοπικό επίπεδο. 

 

*Η ΚΟΓΕΕ μαζί με την ΟΕΒ θέσπισαν από την περσινή χρονιά τα Ετήσια Βραβεία Γυναικείας Αριστείας «ΕΡΙΦΥΛΗ».  Η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα «ΕΡΙΦΥΛΗ 2017» λήγει στις 3 Νοεμβρίου.

  Δήμητρα Λάντου   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.