Η είδηση πως ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό έκανε αστραπιαία τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας πολλές συζητήσεις. Τα σχόλια δίνουν και παίρνουν. Οι οπαδοί του, του εύχονται γρήγορη ανάρρωση. Όσοι πάλι δεν τον χωνεύουν και αυτοί είναι οι περισσότεροι, κάνουν λόγο για δίκαιη τιμωρία, με τους πιο ακραίους να εύχονται τα χειρότερα για αυτόν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα έπρεπε να κολλήσει κορωνοϊό. Όχι γιατί είναι άτρωτος ή γιατί δεν ταιριάζει στο αξίωμά του, αλλά απλούστατα γιατί είχε όλες τις πληροφορίες στη διάθεσή του για το πώς μεταδίδεται η ασθένεια και είναι σε θέση να προστατευτεί. Δεν θα έπρεπε να ταξιδεύει στο αεροπλάνο χωρίς μάσκα έστω κι αν αυτό είναι το Air Force One, δεν θα έπρεπε να δίνει το χέρι στους ψηφοφόρους του, δεν θα έπρεπε να διοργανώνει μαζικές προεκλογικές συγκεντρώσεις. 

Με λίγη προσοχή θα μπορούσε να αποφύγει τα χειρότερα. Όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά δεν σταμάτησε να χλευάζει όσους λαμβάνουν μέτρα προστασίας. Με τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι η πλέον πληγείσα χώρα στον πλανήτη, μετρώντας εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και με την απρόσεκτη στάση του αποδείχτηκε πολύ εύκολη υπόθεση το να μολυνθεί.

«Θα το ξεπεράσουμε ΜΑΖΙ», έγραψε στο Twitter. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει γύρω του τους καλύτερους γιατρούς μέρα και νύχτα. Θα έχει απεριορίστη φροντίδα, δεκάδες γιατρούς και νοσοκόμους στο πλευρό του, θα έχει ότι φάρμακα και θεραπεία καταστεί αναγκαίο προκειμένου να γίνει καλά και φυσικά δεν θα δώσει μάχη για να εισέλθει σε καμιά ΜΕΘ. Επίσης, δεν θα χρειαστεί ούτε απολυμαντικά να πιει ούτε αμφιλεγόμενα φάρμακα, όπως ο ίδιος σύστηνε στους ασθενείς πριν από λίγο καιρό.

Με λίγα λόγια θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εκατομμύρια άλλους Αμερικανούς, ειδικά όσους δεν διαθέτουν ιατρική ασφάλιση, κάτι για το οποίο φρόντισε προσωπικά ο ίδιος με τις λυσσαλέες επιθέσεις του να καταργήσει το Obamacare. Το θέμα της υγείας πρέπει να επανέλθει ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής εκστρατείας. Όχι για να κομπάζει στην περίπτωση που αναρρώσει και να κοκορεύεται πως νίκησε και τον κορωνοϊό, αλλά για να γίνει κάτι επιτέλους κάτι για όσους δεν έχουν τα μέσα και κάθε φορά που θα ασθενήσουν από οποιαδήποτε ασθένεια περνούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους έναν αληθινό Γολγοθά.