«Εκτοξεύθηκαν», λέει, «τα αεροπορικά ναύλα για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο». Καταρχάς, το «εκτοξεύθηκαν», δεν είναι η κατάλληλη λέξη διότι τα ναύλα είχαν ήδη εκτοξευθεί προ πολλού. Σε τροχιά γύρω από τη γη, ναι. Έφτασαν στο φεγγάρι οι τιµές που εκτοξεύθηκαν, ναι, κι αυτό σωστό. Κατά τ’ άλλα, δεν µας σκιάζει φοβέρα καµιά. Εντάξει, ένα προβληµατάκι µε το Λονδίνο θα το έχουµε, αλλά µε την Ελλάδα θα τα βολέψουµε. Έρχεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση! 38 ώρες στο καράβι και τσουπ, φτάνεις Αθήνα. Άντε ακόµα 6 – 7 ωρίτσες µε το τρένο και να ’σαι στον Λευκό τον Πύργο να πίνεις το καφεδάκι σου µε θέα τον Βαρδάρη. Τα παράπονά σας δεν καταλαβαίνω.
 
Τα πρακτικά του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι γραπτά ή προφορικά όπως τα δικά µας; Ή µήπως είναι «προφορικό έγγραφο» όπως του Δίπλαρου;
 
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η λύση είναι ΔΔΟ…
Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Ο πρόεδρός σου, στην παρουσία σου, είπε για συνομοσπονδία…
Νίκος Χριστοδουλίδης: Όχι, όχι…
Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Έχω τα πρακτικά
Νίκος Χριστοδουλίδης: Κι εγώ έχω τα πρακτικά…
Σωκράτης Χάσικος: Νίκο, δώσε τα πρακτικά, µόνο έτσι θα τον διαψεύσεις.
(νέα ξεκαρδιστικά επεισόδια ενός δράµατος που εξελίχθηκε σε φαρσοκωµωδία, σύντοµα στις οθόνες σας)
 

Επί της ουσίας: H πλευρά µας προσπαθεί µε πρώτου επιπέδου διπλωµατικά (;) παιχνιδίσµατα να περάσει το µήνυµα ότι τάχα µου εµείς παραµένουµε πιστοί στη ΔΔΟ (ενώ έχουµε πει ήδη σε 200 νοµαταίους, εντός Κύπρου και εκτός Κύπρου, ότι θέλουµε συνοµοσπονδία ή και δύο εντελώς ξεχωριστά κράτη) και η Τουρκία είναι αυτή που αποκλίνει από το συμφωνημένο πλαίσιο, για να την εκθέσουµε. Είναι το ίδιο ανόητο παιχνίδι που παίξαµε ξανά στο παρελθόν. Και δεν κερδίσαµε. Ή µάλλον, νοµίζουµε ότι κερδίσαµε. Διπλωματία της… Πλάκας.
 
Αβέρωφ Νεοφύτου – ο προστάτης των κατατρεγµένων. «Άµα είναι για τη διάσωση της οικονοµίας, δεν διστάζουµε να πάρουµε µέτρα για δισεκατοµµύρια και όταν είναι να στηρίξουµε οµάδες, όπως τους ψαράδες, µετράµε τις µπακίρες». Πώς το είχε πει τότε, το Πάσχα του 2015; «Η αλεπού έξυπνα και πονηρά… τα πουλάκια πιάνει και γελά!». Ενίοτε και… τα ψαράκια.
 
Πολύ θα ήθελα να γνωρίσω αυτούς τους «Nέους Eπιστήµονες» (!) του ΔΗΣΥ που είχαν τη φαεινή ιδέα να καλέσουν τον ανεκδιήγητο Κωνσταντίνο Μπογδάνο ως… ειδήµονα σε συζήτηση για το µεταναστευτικό. Ποιος νους έκανε το κονέ; Γιατί, άλλο είναι να προσκαλείς κάποιον µε συγκεκριµένες θέσεις σ’ ένα ζήτηµα -εδώ ο υπουργός των Εσωτερικών µας, για παράδειγµα, βρίσκει αποκούµπι στις απόψεις του Σαλβίνι- κι άλλο να προσκαλείς ένα πολιτικό νούµερο. Έχει χαθεί η σοβαρότητα, έχει χαθεί και το µέτρο; Ή κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι;
 
Μήπως ο Χάρης Γεωργιάδης, όταν έλεγε ενώπιον της Βουλής ότι «σχεδόν σ’ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη η πολιτεία καταβάλλει είτε το σύνολο των μισθών των ιερέων, είτε επιδοτεί μέρος των μισθών των ιερέων», θα έπρεπε να προσθέσει διευκρινιστικά «εκτός από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Εσθονία, την Ιρλανδία, τη Λετονία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και κάμποσα άλλα;
 
Συγκινητική οµολογουµένως η ευαισθητοποίηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη να υποβάλει στο Γενικό Γραµµατέα του ΟΗΕ πρόταση για πρωτοβουλία συνεργασίας και συντονισµού των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και Εγγύς Ανατολής για την αντιµετώπιση των συνεπειών της κλιµατικής αλλαγής! Μια… εξηµέρωση των µουλάδων της περιοχής από εµάς τους Ευρωπαίους που το περιβάλλον το έχουµε κορώνα στο κεφάλι µας, είναι αναγκαία. Πολύ πιο συγκινητική, βεβαίως, θα ήταν η επίδειξη ενδιαφέροντος για το γεγονός ότι τα νερά της  θάλασσας της Λεµεσού πληµµυρίζουν τα υπόγεια των πολυώροφων πύργων που ανεγείρονται στην ακτογραµµή του Μαϊάµι της Μεσογείου.
 
Σοκ – δέος – δείτε το πριν το κατεβάσουν. Σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, η Greta Thunberg είναι ο Αντίχριστος της Αποκάλυψης του Ιωάννη. Έχει έρθει! Είναι εδώ! Με πολύ σκοτεινές διαθέσεις για τη διάσωση του περιβάλλοντος.
 
(ακόµα και σ’ αυτό, καταφέραµε να χάσουµε το δάσος για το δέντρο)
 
Φιλgood, τεύχος 240.