Μετά τη λήξη της περιόδου κατά την οποία οι εργαζόμενοι υπηρετούν επί δοκιμασία στη Δημόσια Υπηρεσία θα υποβάλλονται οι εκθέσεις αξιολόγησης στη Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ).

Βάσει των νόμων για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, που τέθηκαν σε εφαρμογή τον περασμένο Ιανουάριο, η τελική εξαμηνιαία υπηρεσιακή έκθεση για κάθε υπάλληλο που υπηρετεί επί δοκιμασία υποβάλλεται στη ΕΔΥ αμέσως μετά τη λήξη της χρονικής περιόδου δοκιμασίας και όχι ένα μήνα πριν, όπως ίσχυε στο προηγούμενο νομικό πλαίσιο. Με εγκύκλιο του, ο πρόεδρος της ΕΔΥ Γιώργος Παπαγεωργίου, τονίζει την ανάγκη για πιστή τήρηση των κανονισμών που διέπουν τη σύνταξη και την υποβολή των εξαμηνιαίων υπηρεσιακών εκθέσεων των εργαζόμενων, για να αποφεύγονται προβλήματα που άπτονται και επηρεάζουν την εγκυρότητα των εκθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα βήματα αξιολόγησης για τη διατμηματική προαγωγή στο δημόσιο

Παράλληλα, σημειώνει πως οι τελικές εξαμηνιαίες υπηρεσιακές εκθέσεις πρέπει να περιλαμβάνουν οριστική σύσταση για το αν ο διορισμός του υπαλλήλου πρέπει να επικυρωθεί ή η χρονική περίοδος δοκιμασίας πρέπει να παραταθεί ή να τερματιστεί. Υπενθυμίζει δε, ότι πριν από την υποβολή των εξαμηνιαίων υπηρεσιακών εκθέσεων στην ΕΔΥ, οι ομάδες αξιολόγησης θα πρέπει να μεριμνούν ότι αυτές θα ετοιμάζονται έγκαιρα.

Επίσης, σημειώνει πως αντίγραφα των εκθέσεων θα πρέπει να κοινοποιούνται στους εργαζόμενους που αξιολογούνται, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν αν επιθυμούν τις τυχόν παραστάσεις εντός των 15 εργάσιμων ημερών. Σύμφωνα με τη νομοθεσία στην αξιολόγηση ενός εργαζομένου δεν μπορεί να συμμετέχει συγγενικό πρόσωπο του, όπως είναι σύζυγος, συγγενής εξ αίματος ή εξ αγχιστείας και μέχρι τέταρτου βαθμού. Επίσης δεν συvτάσσεται δυσμεvής υπηρεσιακή έκθεση για έvαv υπάλληλo, πριv δoθεί σ’ αυτόv η ευκαιρία vα ακoυστεί και vα υπoβάλει τις παραστάσεις τoυ.