Τα χθεσινά σημαντικά τεκμήρια που εντόπισε η Αστυνομία, με οχήματα των ενεχομένων στη φονική συνάντηση της Χλώρακας, με τα ματωμένα ρούχα τα οποία εκτιμάται ότι ανήκουν στους δράστες του φόνου του 20χρονου Σύρου και με τα sms που στάληκαν από το θύμα σε γυναίκα ενός εκ των υπόπτων για τον φόνο εκ προμελέτης, εκτιμάται από την Αστυνομία ότι συντείνουν στο να σφίγγει πλέον ο κλοιός γύρω από τους δύο καταζητούμενους, αλλά και άλλους ενεχόμενους στον φόνο του ομοεθνούς τους.
 
Ενώ αστυνομική πηγή τόνισε στον «Φ» ότι είναι πιθανή εντός των επόμενων ωρών η διενέργεια και άλλων συλλήψεων για την υπόθεση, παράλληλα θεωρείται θέμα λίγου χρόνου η σύλληψη του 22χρονου και του 25χρονου για τους οποίους εκκρεμεί από το Σάββατο ένταλμα σύλληψης. Χθες υπήρχαν πολλές πληροφορίες για τις κινήσεις τους, κάποιες εξ αυτών υποδείκνυαν συγκεκριμένο υποστατικό στο οποίο φέρονται να κρύβονται και κάποιες έκαναν λόγο για ανεπιτυχή προσπάθεια των δύο καταζητουμένων να διαφύγουν στα κατεχόμενα.
 
 
Στο μεταξύ, από την αυτοψία που διενήργησε στη σκηνή η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα προκύπτει ότι ο φόνος του 20χρονου Σύρου ήταν ιδιαιτέρως ειδεχθής, αφού το θύμα δέχθηκε πάνω από δέκα μαχαιριές, ενώ ρίχθηκε και στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός από μεγάλο ύψος.
 
Παράλληλα, εξετάζονται και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα θύματος και υπόπτων, αφού προκύπτει ότι το θύμα είχε επικοινωνήσει μέσω τηλεφωνικού μηνύματος με τη σύζυγο του 22χρονου καταζητούμενου. Τα δεδομένα αυτά εκτιμούνται ως σημαντικά για την Αστυνομία, δεδομένου ότι άπτονται της ουσίας της διένεξης των Σύρων που οδήγησε στο φονικό και που έχουν να κάνουν με θέματα τιμής.