Μεταφέρθηκαν σήμερα από την ε/κ στην τ/κ πλευρά φάρμακα για ανθρώπους που ακολουθούν κάποια θεραπεία, μετά από συντονισμένες ενέργειες της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, σύμφωνα με την Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί.
 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ 
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η κ. Σαμανί είπε ότι κατόπιν συμφωνίας, ένα μέλος από κάθε πλευρά της Τεχνικής Επιτροπής μετέβη σήμερα στο οδόφραγμα που Λήδρα Πάλλας για τη μεταφορά των φαρμάκων που αφορούν θεραπείες ατόμων και τα αντίστοιχά τους δεν υπάρχουν στην τ/κ πλευρά.
 
Συνεχίζονται οι συλλήψεις παραβατών στα κατεχόμενα, διαβητικός στον ειδικό θάλαμο κρουσμάτων
 
Με υψηλό πυρετό μεταφέρθηκε διαβητικός στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας και μπήκε αμέσως στον ειδικό θάλαμο παρακολούθησης κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν.
 
Στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγές από το «υπουργείο υγείας», ο ασθενής μπήκε προληπτικά στον ειδικό θάλαμο, δεν πιστεύεται ότι έχει μολυνθεί αλλά του έγινε το σχετικό τεστ και τα αποτελέσματα αναμένονται εντός της ημέρας.
 
Άλλα 28 πρόσωπα συνέλαβε σήμερα η «αστυνομία» γιατί παραβίασαν το σχετικό διάταγμα για τη μερική απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε η «αστυνομία», ενώ η «υπουργός εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς ανακοίνωσε ότι εκτός από το χρηματικό πρόστιμο (ΣΣ: περίπου 545 ευρώ) θα μπορεί να επιβληθεί και ποινή φυλάκισης μέχρι ένα χρόνο.
 
Ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα και σε επιχειρήσεις και εργασιακούς χώρους που έπρεπε να είναι κλειστοί και δεν είναι. Την επιτήρηση στις επιχειρήσεις και εργασιακούς χώρους ανέλαβαν οι «επαρχιακές διοικήσεις» και οι «δήμοι».
 
Την ίδια ώρα επιχειρήσεις και οργανώσεις συνεχίζουν να ανακοινώνουν δωρεές προς το «υπουργείο υγείας» για να καλυφθούν ιατρικές ανάγκες και υλικά. Ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της τράπεζας İktisat, Μετέ Όζμερτερ μετέφερε από την Τουρκία στα κατεχόμενα 2000 τεστ γρήγορης διάγνωσης και εκατοντάδες φάρμακα, πιλοτάροντας ο ίδιος το ιδιωτικό του αεροπλάνο. Δήλωσε μάλιστα ότι αν χρειαστεί θα πηγαίνει κάθε μέρα στην Τουρκία για αυτό το σκοπό με τον τ/κ Τύπο να σημειώνει ότι είναι η δεύτερη φορά που το κάνει τις τελευταίες μέρες.
 
Άλλοι επιχειρηματίες, οι Χαλίλ και Χιουσνιού Φαλιαλί δήλωσαν ότι αγόρασαν 2.500 τεστ γρήγορης διάγνωσης για τον κορωνοϊό έναντι 50.000 δολαρίων, τα οποία μετέφεραν με το αεροπλάνο του Όζμερτερ.
 
Πέντε οργανώσεις γιατρών και νοσηλευτών σε κοινή τους ανακοίνωση σήμερα έκαναν έκκληση να επικρατήσει ψυχραιμία και υπευθυνότητα από όλους εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα ξεπεραστεί η κατάσταση.
 
Το «υπουργείο παιδείας» ανακοίνωσε ότι αρχίζουν μαθήματα από τηλεοράσεως και συγκεκριμένα το δεύτερο κανάλι του Μπαϊράκ σε συνεργασία με τουρκικό κανάλι που θα κάνει παρόμοια διευθέτηση, για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου, ενώ η συντεχνία των Τ/κ δασκάλων και η Ακαδημία εκπαιδευτικών ανακοίνωσαν την έναρξη μαθημάτων μέσω διαδικτύου.
 
Πηγή: philenews/KYΠΕ