Το μπαλέτο  Coppélia του Leo Delibes, μία συμπαραγωγή του Μπαλέτου Νέων Λευκωσίας και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη, θα μεταδοθεί διαδικτυακά αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου που είναι η παγκόσμια ημέρα χορού. Θα προηγηθεί ζωντανή συζήτηση στην σελίδα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων στο Facebook στις 18:30 με τον μαέστρο, καθηγητές και νεαρούς καλλιτέχνες.
 
Την παραγωγή αυτή, η οποία παρουσιάστηκε σε τρεις συναυλίες τον Δεκέμβριο του 2019, παρακολούθησαν ζωντανά τον περασμένο Δεκέμβριο 3,000 θεατές στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. «Οι ταλαντούχοι νεαροί μουσικοί και χορευτές της Κύπρου, έχουν αποδείξει ότι το μέλλον του πολιτισμού στην χώρα μας διαγράφεται λαμπρό» σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΣΟΝΚ.
 
Σύνοψη του μπαλέτου
Η φημισμένη μπαλετική κωμωδία «Coppelia», είναι μια τρυφερή ιστορία αγάπης, η οποία ανήκει στον πολύ μικρό και εκλεκτό κύκλο των μπαλέτων του 19ου αιώνα που επέζησαν μέχρι σήμερα. Πρόκειται για την ιστορία ενός κοριτσιού, της Coppélia η οποία κάθε μέρα κάθεται στο μπαλκόνι της χωρίς να μιλάει σε κανέναν. Ένα αγόρι με το όνομα Franz ερωτεύεται βαθιά την Coppélia και θέλει να την παντρευτεί, παρά το γεγονός ότι είναι ήδη δεσμευμένος. Η αρραβωνιαστικιά του, Swanhilda, βλέπει τον Franz να στέλνει φιλιά στην Coppélia. Η Swanhilda σύντομα μαθαίνει ότι Coppélia είναι στην πραγματικότητα μια κούκλα που ανήκει στο γιατρό Coppelius, έναν τρελό επιστήμονα ο οποίος έδωσε ζωή σε αυτήν την κούκλα. Η Swanhilda αποφασίζει να υποδυθεί την κούκλα, προκειμένου να κερδίσει την αγάπη του Franz. Χάος ακολουθεί, αλλά σύντομα όλα συγχωρούνται. Η Swanhilda και ο Franz παντρεύονται. Ο γάμος γιορτάζεται με διάφορους χορούς.
 
Τετάρτη 29 Απριλίου, 18:30 η pre-concert συζήτηση και αμέσως μετά η διαδικτυακή μετάδοση του μπαλέτου από την σελίδα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων στο Facebook, Cyprus Youth Symphony Orchestra.