Ακόμη ένα έργο που θα συμβάλει στη περαιτέρω αισθητική αναβάθμιση του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου της πόλης, εισέρχεται στη φάση της υλοποίησης.

Ο Δήμος Πάφου ανακοινώνει ότι η Κριτική Επιτροπή του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανάπλαση – Εξωραϊσμό της Παραδοσιακής Αγοράς – Λαϊκής Γειτονιάς προχώρησε στο άνοιγμα των σφραγισμένων φακέλων, οι οποίοι περιείχαν τα στοιχεία ταυτότητας των συμμετεχόντων και τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού.

Πρόσθεσε πως 1ο Βραβείο δεν απονεμήθηκε, το 2ο Βραβείο είναι για τη μελέτη με κωδικό αναφοράς 48384 και απονεμήθηκε στην Ομάδα Μελέτης OCD+A Studio (Νέαρχος Θεοδούλου, Χρυσαφένη Θεοδούλου, Σοφία Μπαγιαρτάκη) και Ελευθέριος Βομβολάκης.

Ακόμη το 3ο Βραβείο είναι για τη μελέτη με κωδικό αναφοράς 10237 και απονεμήθηκε στην Ομάδα Μελέτης που απαρτίοζυν οι Ρένος Μάρκου, Νεόφυτος Λεμονάρης, Ιωάννα Κούρτη, Χαράλαμπος Κάντας, Βάσος Παναγιώτου, Δημήτρης Πολυκάρπου.

Και τέλος ο έπαινος δόθηκε στη μελέτη με κωδικό αναφοράς 27118, της Ομάδας Μελέτης που απαρτίζεται από τους Αιμίλιο Κουτσοφτίδης, Koutsoftides Architects.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πάφου, ο  Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός έχει ως σκοπό την αναζωογόνηση και την ανάδειξη της Παραδοσιακής Αγοράς στο κέντρο της Πάφου.

Με την πρόταση, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναδεικνύεται η σημασία της εμπορικής διαδρομής Λεωφόρος Μακαρίου – Μητροπολίτου Πάφου Χρυσάνθου, ως κύρια εμπορική διαδρομή στο αστικό κέντρο της πόλης με πρόθεση την οργάνωση ενός ανοιχτού εμποροψυχαγωγικού κέντρου.

Η διαδρομή αυτή θα συνδέσει/ αρθρώσει / οργανώσει τους εκατέρωθεν πεζοδρόμους και θα οδηγήσει τον περιπατητή στην Λαϊκή Γειτονιά ως την κύρια εστία παραδοσιακής εμπορικής δραστηριότητας.

Η πρόταση περιλαμβάνει αποκατάσταση των όψεων στην περιοχή μελέτης και στοιχεία αστικού εξοπλισμού που συμβάλουν στην ενίσχυση του χαρακτήρα της περιοχής.

Λεπτομέρειες αναφορικά με την τελετή απονομής των Βραβείων του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ