Για αδιαφορία και απαράδεκτη μεταχείριση περιστατικού με κορωνοϊό από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού καταγγέλλει στον «Φ», η Μαρία Μαυρή από τη Λεμεσό, παιδί ασθενούς.

Όπως περιγράφει, πάλευαν να σώσουν τη μητέρα τους η οποία νοσεί με Covid-19 και δεν έβρισκαν ανταπόκριση αφού, όπως ισχυρίζεται, η απάντηση που έλαβαν μέσω τηλεφώνου από το νοσηλευτήριο, ήταν ότι δεν υπήρχαν κρεβάτια για να μπορέσουν να προβούν σε εισαγωγή.

Το περιστατικό έχει καταγγελθεί σε Αστυνομικό Σταθμό της Λεμεσού, ενώ όπως σημείωσε η Μαρία, θα προχωρήσει και σε καταγγελία στο υπουργείο Υγείας ενώ θα αποστείλει επιστολή ακόμη και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η νεαρή, η μητέρα της εδώ και 7 ημέρες έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και βρισκόταν στο σπίτι ενώ είναι ασθενής με μυασθένεια Gravis. Όπως υποστηρίζει, λόγω της επιβαρυμένης υγείας της, οι αδελφές της και αυτή, προχώρησαν από μόνες τους στην αγορά οξυγόνου και μασκών για να προστατεύουν τνη μητέρα τους όσο το δυνατό καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν είχαν κρεβάτι, του έδωσαν εξιτήριο και «έσβησε» στο σπίτι – Καταγγελία για ιατρική αμέλεια

Η περιπέτεια ξεκίνησε την Τρίτη που μας πέρασε, όταν το οξυγόνο της έφτασε στο 90, ενώ όπως είπε, λόγω της μυασθένειας, οι πνεύμονες της υπολειτουργούν στο 60% και έτσι κάλεσαν ασθενοφόρο. «Το ασθενοφόρο ήρθε και την παρέλαβε, αλλά μας την επέστρεψαν πίσω σε 3 ώρες, αφού μας είπαν πως τα αποτέλεσμα της ακτινογραφίας αλλά και των εξετάσεων της, ήταν καθαρά.

Από το μεσημέρι της επόμενης ημέρας η 62χρονη δεν αισθανόταν καλά και γύρω στις 23:00 το βράδυ, το οξυγόνο της είχε πέσει στο 87 ενω αισθανόταν φρικτούς πόνους στο στήθος.

«Τηλεφωνήσαμε άμεσα σε ασθενοφόρο, περιμέναμε περισσότερο από μια ώρα αλλά αυτό δεν ερχόταν. Καλέσαμε εκ νέου στις 23:40 και παρακαλέσαμε όπως μεταβεί άμεσα. Η απάντηση που μας έδωσαν από το τηλέφωνο ήταν πως δεν έχουν κρεβάτια και πρέπει να εκκενωθούν για να έρθουν να την παραλάβουν».

Τελικά, το ασθενοφόρο έφτασε μετά από λίγα λεπτά, με το οξυγόνο της 62χρονης ήταν στο 76 μετά από μέτρηση νοσηλευτή του ασθενοφόρου. Όπως αναφέρει η Μαρία, η μητέρα της εισήχθη στο νοσοκομείο όπου και της χορήγησαν άμεσα οξυγόνο.

«Μετά και την εισαγωγή στις Πρώτες Βοήθειες μας ενημέρωσαν ότι έχει πνευμονία και θα πρέπει να γίνει η εισαγωγή της στον 5ο φόρο. Αντιλαμβάνεστε ότι ήμασταν σε κατάσταση αμόκ. Δεν γίνεται ένας ασθενείς με αυτό το ιστορικό, να μας λένε ότι πρέπει να αδειάσει κρεβάτι για να εισαχθεί», αναφέρει, τονίζοντας πως παρόμοιο περιστατικό έγινε και την επόμενη ημέρα με τη θεία της.

Η Μαρία και η οικογένεια της έχει προχωρήσει σε καταγγελία στις Αρχές για τα όσα έγιναν, ενώ θα προχωρήσουν και σε καταγγελία σε βάρος του Κράτους για μη παροχή βοήθειας. «Δεν γίνεται να μας λένε ως απάντηση ότι το νοσοκομείο Λεμεσού εφαρμόζει την πρακτική ότι αν δεν έχει κλίνες, δεν εξετάζουν τον ασθενή», σημειώνει.

Καταγγέλλει ακόμη πως το ίδιο σκηνικό έγινε και χθες με τη θεία της και αυτή ασθενής με κορωνοϊό. Απεγνωσμένα τηλεφωνούσε στο νοσοκομείο για να τη δουν αφού τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν. «Από τις 11:15 το πρωί κάναμε δεκάδες τηλεφωνήματα για να έρθει ασθενοφόρο. Καλέσαμε την Αστυνομία γύρω στις 12 το μεσημέρι και ζητήσαμε όπως μας βοηθήσουν για να έρθει όσο πιο νωρίς γινόταν. Το ασθενοφόρο ήρθε τελικά στις 14:45 όπου και την παρέλαβε και έγινε εισαγωγή της στον νοσηλευτήριο».

Η Μαρία κάνει λόγο για αδιάφορα από τους αρμοδίους και για απαράδεκτους χειρισμούς. «Εμείς καταγγέλλουμε την αδιάφορα που επέδειξαν. Δεν γίνεται να είναι απάντηση αυτή “δεν υπάρχουν κλίνες” και δεν μπορούν τα μεταφέρουν ασθενείς στο Νοσοκομείο. Το Κράτος μας δεν γίνεται να αρνείται περίθαλψη στους πολίτες του. Ντρέπομαι που είμαι πολίτης αυτού του Κράτους που δεν μπορεί να παρέχει δημόσια υγεία και νοσηλεία στους φορολογουμένους πολίτες», λέει χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά, σημείωσε πως οι νοσηλευτές και το πλήρωμα των ασθενοφόρων έκαναν τα πάντα για να τους βοηθήσουν αφού παρέλαβαν και τις δύο ασθενείς.