To Top
forbes
Επόμενο
Προηγούμενο
Κόρπιν: Βολές κατά φοροδιαφυγής και δισεκατομμυριούχους
ΑΡΧΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑFORBES • Κόρπιν: Βολές κατά φοροδιαφυγής και δισεκατομμυριούχους
  04 Νοεμβρίου 2019, 10:18 πμ  

O Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του (σ.σ. για τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου) υιοθετώντας μια λαϊκιστική ρητορική και βάλλοντας κατά των δισεκατομμυριούχων, των φοροφυγάδων και των διαπλεκόμενων ιδιοκτητών ακινήτων.

Μιλώντας στο Κέντρο Τεχνών Battersea στο Λονδίνο πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Εργατικού Κόμματος, ο Κόρμπιν δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί δίπλα "στους πολλούς και όχι στους δισεκατομμυριούχους” σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Κόρμπιν μάλιστα έβαλε στο στόχαστρο της καμπάνιας του για τις κάλπες της 12ης Δεκεμβρίου τους δισεκατομμυριούχους Μάικ Άσλεϊ, Ρούπερτ Μέρντοχ και Τζιμ Ράτκλιφ. "Θα κυνηγήσουμε τους φοροφυγάδες, τους αμφιλεγόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων, τους ανέντιμους εργοδότες και όσους ρυπαίνουν. Διότι γνωρίζουμε με ποιου την πλευρά είμαστε. Εσείς με ποιον είστε, με την πλευρά των φοροφυγάδων, των απατεώνων;”, διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Κόρμπιν.

Όπως τόνισε, το Εργατικό Κόμμα θα τρέξει καμπάνια για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, για την αύξηση της χρηματοδότησης προς τις δημόσιες υπηρεσίες και για την κατάργηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια, ωστόσο οι επιθέσεις του εναντίον ορισμένων από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία και κατά του "διεφθαρμένου συστήματος” κυριάρχησαν στην ομιλία του.

Ρωτώντας τους παρευρισκόμενους "με ποιά πλευρά είστε;”, ο Κόρμπιν καταφέρθηκε εναντίον των "κακών εργοδοτών” όπως ο δισεκατομμυριούχος Μάικ Άσλεϊ, με αφορμή τους ισχυρισμούς για κακομεταχείριση του προσωπικού που εργάζεται στα καταστήματα λιανικής και τις αποθήκες του κολοσσού του λιανικού εμπορίου Sports Direct του οποίου είναι επικεφαλής.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος επιτέθηκε επίσης στον Τζιμ Ράτκλιφ, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Βρετανίας και ιδιοκτήτη του ομίλου πετροχημικών προϊόντων Ineos, με αφορμή το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ομίλου."Με ποιανού την πλευρά είστε; Με αυτούς που ρυπαίνουν κατά κόρον όπως ο Τζιμ Ράτκλιφ, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας που βγάζει χρήματα μολύνοντας το περιβάλλον; Ή με τα παιδιά που μεγαλώνουν στις πόλεις μας υποφέροντας από τη ρύπανση;", σημείωσε χαρακτηριστικά

Ο Κορμπίν καταφέρθηκε επίσης κατά του Δούκα του Γουέστμινστερ, Χιου Γκρόσβενορ, τον οποίο χαρακτήρισε "ανέντιμο ιδιοκτήτη ακινήτων" με αφορμή το αποτυχημένο σχέδιό του να εκδιώξει μισθωτές κοινωνικών κατοικιών από ακίνητα στο κεντρικό Λονδίνο προκειμένου να τα μετατρέψει σε πολυτελή διαμερίσματα. Ο Δούκας του Γουέστμινστερ και η οικογένειά του είναι ιδιοκτήτες της Grosvenor Group, η οποία έχει στην κατοχή της και διαχειρίζεται ακίνητα αξίας 9 δισ. δολαρίων.

Ο σοσιαλιστής πολιτικός επιτέθηκε επίσης στον Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδιοκτήτη των εφημερίδων The Times και The Sun. "Και με ποιου την πλευρά είστε; Με τους δισεκατομμυριούχους βαρώνους των μέσων ενημέρωσης όπως ο Ρούπερτ Μέρντοχ, του οποίου η αυτοκρατορία προπαγανδίζει υπέρ του διεφθαρμένου συστήματος; Ή με την συντριπτική πλειοψηφία που θέλει να ζήσει σε μια αξιοπρεπή, δίκαιη, ποικιλόμορφη και ευημερούσα κοινωνία;", αναρωτήθηκε.

Ο Κόρμπιν υποσχέθηκε επίσης να πιάσει τη φοροδιαφυγή. "Είστε με την πλευρά των φοροφυγάδων, που μας εξαπατούν;" διερωτήθηκε, "Με αυτούς που θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να εξαπατούν, να κρύβουν τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους ώστε να μπορούν να αγοράσουν ένα νέο πολυτελές γιοτ”.

Του David Dawkins

Πηγή: Forbes

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...