“Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, μου προκαλούν θλίψη αλλά και έντονη ανησυχία λόγω του εκρηκτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί” σημειώνει ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς.

“Από τις 12 Ιουλίου, στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιχειρούν παραβίαση της κυριαρχίας της Αρμενίας, ενώ παρενοχλούν τους πολίτες βορειοανατολικά της χώρας.

Σύμμαχος του Αζερμπαϊτζάν σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια, είναι η Τουρκία, η οποία φαίνεται και σε αυτή την περίπτωση, να επιδιώκει την στρατιωτική επίλυση του θέματος, μια προσφιλής της τακτική σε περιπτώσεις διενέξεων.

Ως Πρόεδρος της «Ομάδας Φιλίας Αρμενίας Ευρωκοινοβουλίου», έχω ήδη προβεί σε άμεσες ενέργειες καλώντας την ΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες εκτόνωσης της κατάστασης και ειρηνικής επίλυσης της αντιπαράθεσης που έχει δημιουργηθεί.

Η στρατιωτική επίλυση των διαφορών το μόνο που μπορεί να επιφέρει είναι πόνο και καταστροφή.   Στηρίζουμε τον διάλογο και καλούμε την ΕΕ να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση”καταλήγει.