Σιδεροκέφαλη να ευχηθούμε στη Στέλλα Κυριακίδου η οποία διορίστηκε ως Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, μια θέση που συνάδει με την πολύχρονη εμπειρία και ενασχόλησή της με τα κοινά. Με αυτή την εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για τη Βουλή στη Σάβια Ορφανίδου, καθώς πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Πρόδρομος Προδρόμου παραμένει στην κυβέρνηση (με άλλο ρόλο ίσως).
 

Ο απολογισμός των πρώτων 100 ημερών του ΓεΣΥ δικαιώνει την χαμηλών τόνων τακτική του Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος παρέμεινε  συνεπής στη φιλοσοφία του Συστήματος. Όσο για τις αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν μετά από τη σύσκεψη στο προεδρικό, είναι στο χέρι του Νίκου Αναστασιάδη να μην υπονομεύσει τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της διακυβέρνησής του. Ίδωμεν.

Η μετακίνηση του Λοΐζου Σέπου («από τους καλύτερους στην εκπαίδευση» κατά Χαμπιαούρη!) στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης ήταν το μίνιμουμ που μπορούσε να κάνει ο υπουργός. Ας ελπίσουμε πάντως ότι δεν ισχύει η πληροφορία πως θα τον επαναφέρει στη θέση Διευθύντριας ιστορικού σχολείου της Λευκωσίας, η οποία προαλείφεται για επιθεωρήτρια. 

Γράφαμε την περασμένη εβδομάδα «καιρός είναι να δοθεί περιεχόμενο στη ρητορική μίσους από τον πλέον αρμόδιο. Αν και κρατάμε μικρό καλάθι». Και καλώς κάναμε, αφού ο Κώστας Κληρίδης αποδείχτηκε συνεπής ως προς τον συντηρητικό εαυτό του. Από μεγαλοστομίες βεβαίως σε συνεντεύξεις πάει καλά. Εάν κέρδιζε και καμιά μεγάλη υπόθεση θα ήταν ακόμα καλύτερα.

 
«Η ενέργεια του 16χρονου στην κατεχόμενη Λύση, είναι μια γενναία, παράτολμη και ριψοκίνδυνη πράξη κατά του συμβόλου της κατοχικής χώρας, σε μια κατεχόμενη κωμόπολη. Μπράβο του». Πρόκειται για επιπόλαιη πατριωτική ρητορική, δια στόματος Χρύση Παντελίδη. Να εύχεται το «μπράβο» του, που παίζει με τη φωτιά, να μην βρει ανήλικους μιμητές. Ο νοών νοείτω.
Το να μη θέλει η κυρία υπουργός να παραιτηθεί είναι δικαίωμά της. Οι δηλώσεις κρότου λάμψης όμως (θα βάλω το μαχαίρι στο κόκκαλο) την αδικούν. Όχι μόνο επειδή χάθηκε ένα 15χρονο παιδί από την κραυγαλέα ανεπάρκεια του κράτους, αλλά και γιατί η Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε 7 χρόνια στη διάθεσή της για να βελτιώσει τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και δεν το έπραξε.