H EFG International είναι ένας διεθνής τραπεζικός όµιλος µε έδρα την Ελβετία και µε κύρια δραστηριότητα την  παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής τραπεζικής (Private Banking) και διαχείρισης κεφαλαίων. Οι µετοχές της (EFGN) είναι εισηγµένες στο χρηµατιστήριο της Ελβετίας SIX Swiss Exchange.
Ως µια από τις κορυφαίες ελβετικές τράπεζες ιδιωτικής τραπεζικής (private bank), η EFG International έχει παρουσία σε µεγάλα χρηµατοπιστωτικά κέντρα και αναπτυσσόµενες αγορές. Συνολικά δραστηριοποιείται σε περίπου 40 τοποθεσίες παγκοσµίως, µε δίκτυο που καλύπτει την Ευρώπη, Ασία, Αµερική και τη Μέση Ανατολή.
Ως µια από τις καλύτερα κεφαλαιοποιηµένες ελβετικές τράπεζες ιδιωτικής τραπεζικής (private bank), η EFG International είναι ένας χρηµατοοικονοµικός εταίρος που προσφέρει την αναγκαία ασφάλεια και σταθερότητα για την παροχή αποτελεσµατικής υποστήριξης στους πελάτες. Η τράπεζα από την ίδρυσή της το 1995, έχει διαµορφωθεί  µε επιχειρηµατικό πνεύµα επιτρέποντάς της να αναπτύσσει πρακτικές λύσεις και να δηµιουργήσει µακροχρόνιες σχέσεις µε τους πελάτες της.
 
Επιχειρηµατικότητα και παροχή λύσεων
Στην EFG, οι Υπεύθυνοι Σχέσεων Πελατών  θεωρούν τους εαυτούς τους  επιχειρηµατίες µε στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών. Επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των σωστών λύσεων για τους πελάτες ανάλογα µε το προφίλ τους. Η EFG ευνοεί µια αρχιτεκτονική ανοιχτής πλατφόρµας και αποφεύγει να χρησιµοποιεί τυποποιηµένα προϊόντα ή να θέτει στόχους πωλήσεων για τα δικά της προϊόντα.
Στην EFG, οι Υπεύθυνοι Σχέσεων Πελατών επιθυµούν και επιδιώκουν να αναπτύσσουν µακροχρόνιες σχέσεις που βασίζονται στην εµπιστοσύνη και προσφέρουν πρακτικές λύσεις. Αυτή η προσέγγιση είναι χαρακτηριστικό γνώρισµα της EFG και της αντίληψής της αναφορικά µε την ιδιωτική τραπεζική, καθιστώντας την αξιόπιστο εταίρο για τους πελάτες της. 
 
Δίπλα στους πελάτες
Η EFG συνδυάζει µια διεθνή προσέγγιση
 µε ισχυρή τοπική παρουσία. Η τράπεζα έχει παρουσία σε επιλεγµένες τοποθεσίες ανά το παγκόσµιο µε έµπειρους ειδικούς που γνωρίζουν και διαχειρίζονται τις εργασίες σε τοπικό επίπεδο. Χάρη της εγγύτητάς της µε τους πελάτες, η EFG International µπορεί να προσφέρει ολοκληρωµένες συµβουλές που λαµβάνουν υπόψη την τοπική κουλτούρα και πρακτική.
 
Βασικά στοιχεία
 
• Ιδρύθηκε το 1995
• Κεντρικά γραφεία στη Ζυρίχη, µε βασικούς κόµβους στη Γενεύη και στο Λουγκάνο
• Περίπου 40 τοποθεσίες σε όλες τις ζώνες ώρας στην Ευρώπη, Ασία, Βόρεια και Λατινική Αµερική, Μέση Ανατολή
• Κεφάλαια υπό διαχείριση (Assets under Management): 147,6 δισ. Ελβετικά Φράγκα CHF (στις 30 Ιουνίου 2019)
• Εισηγµένη στο Χρηµατιστήριο της Ελβετίας SIX Swiss Exchange (EFGN) από το 2005
• Μεγαλύτεροι µέτοχοι: EFG Bank European Financial Group (43,5%) και BTG Pactual (29,3%)
• Πρόεδρος: John A. Williamson
• Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής : Giorgio Pradelli
 
Η παρουσία της EFG στην Κύπρο
Η παρουσία της EFG στην Κύπρο εγκαθιδρύθηκε to 2015, και παρέχει πρόσβαση σε όλες τις περιοχές όπου η EFG International έχει παρουσία, όπως Ζυρίχη, Λονδίνο,  Λουξεµβούργο, Μονακό, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ κ.λπ.
 
Η EFG στην Κύπρο είναι υποκατάστηµα της EFG Bank (Luxembourg) S.A., η οποία είναι 100% θυγατρική της EFG Bank Ελβετίας και αποτελεί τον κύριο κόµβο για τις δραστηριότητες της EFG στην ηπειρωτική Ευρώπη.
 
Υπηρεσίες θεµατοφυλακής
Από τον Ιούλιο του 2017, το υποκατάστηµα της Κύπρου προσφέρει υπηρεσίες θεµατοφυλακής σε Κυπριακά Επενδυτικά Ταµεία Εναλλακτικών Επενδύσεων, σύµφωνα µε την Οδηγία ΔΟΕΕ, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, διαδικασίες και συστήµατα του Οµίλου EFG.
Οι υπηρεσίες θεµατοφυλακής της EFG στην Κύπρο συνδυάζουν την παροχή υπηρεσιών σε επενδυτικά ταµεία µε την ποιότητα των υπηρεσιών ιδιωτικής τραπεζικής, µε γνώµονα το υψηλό επίπεδο προσωπικής εξυπηρέτησης. Είµαστε εξοικειωµένοι µε ένα ευρύ φάσµα κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων,. όπως τις εισηγµένες µετοχές και πιο εξειδικευµένα περιουσιακά στοιχεία όπως έργα τέχνης, τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, ακίνητα κ.ά..
 
Προσφέρουµε υπηρεσίες θεµατοφυλακής σύµφωνα µε την Ευρωπαϊκή Οδηγία ΔΟΕΕ σε ένα ευρύ φάσµα εναλλακτικών επενδυτικών ταµείων. Η προσέγγιση Private Banking σας προσφέρει ανώτερη εξατοµικευµένη υπηρεσία αξιοποιώντας την εµπειρία µιας ειδικής οµάδας που καλύπτει όλο το φάσµα των δραστηριοτήτων.
• Φύλαξη Χρηµατοοικονοµικών περιουσιακών στοιχείων (Safekeeping of Financial assets),
• Έλεγχος ιδιοκτησίας άλλων περιουσιακών στοιχείων (Ownership verification of other assets)
• Εκτεταµένος ενδελεχής έλεγχος άλλων περιουσιακών στοιχείων (επιτόπιες επισκέψεις, αξιολόγηση και έλεγχος εγκαταστάσεων αποθήκευσης)
• Παρακολούθηση ταµειακών ροών (Cash flow monitoring)
• Καθήκοντα επίβλεψης & εποπτείας, όπως συµβατότητα µε τις επενδύσεις, κανονιστικοί περιορισµοί, αποτίµηση περιουσιακών στοιχείων και έλεγχος των εξουσιοδοτηµένων δραστηριοτήτων
• Διασφάλιση ότι οι συναλλαγές διακανονίζονται σύµφωνα µε τους κανόνες που ισχύουν για την αγορά όπου εκτελείται η συναλλαγή.
 
Οι υπηρεσίες θεµατοφυλακής προσφέρονται απευθείας από την Κύπρο µε µερική ανάθεση στην EFG Bank (Luxembourg) S.A.. Οι τραπεζικοί λογαριασµοί των Επενδυτικών Ταµείων / Πελατών του Κυπριακού Υποκαταστήµατος της EFG ανοίγονται και διατηρούνται στο Λουξεµβούργο, ενώ ο Διεθνής Θεµατοφύλακας (Global Custodian) είναι η EFG Bank Γενεύης.