Το βράδυ της Κυριακής ο Μάικλ Μπλούμπεργκ εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Εδώ και καιρό ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας προετοιμάζει την επάνοδό του στην πολιτική. Σκέψεις για την προεδρία κάνει εδώ και χρόνια, άλλωστε την τελευταία στιγμή έκανε πίσω από το να μπει στην κούρσα το 2016 εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, αφού τότε θεώρησε πως με μια τέτοια κίνηση θα δίχαζε τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών.
Πέφτοντας στην προεκλογική μάχη, ο 77χρονος Μπλούμπλεργκ ανέφερε πως στόχος του είναι να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και να συμβάλει στην ανοικοδόμηση της χώρας. «Δεν αντέχουμε άλλα τέσσερα χρόνια από τις απερίσκεπτες και ανήθικες ενέργειές του», τόνισε.
Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης έχει δίκαιο ότι μια νέα θητεία του Ντόναλντ Τραμπ θα αποδειχτεί καταστροφική για τη χώρα. Όμως, δεν είναι αυτός ο κατάλληλος άνθρωπος για να σταθεί απέναντι στον νυν Πρόεδρο και ίσως δεν βρίσκεται στη θέση εκείνη που να μπορεί να τον νικήσει. Με σαφείς τοποθετήσεις στον χώρο του Κέντρου και με θέσεις επικριτικές απέναντι στην αριστερή στροφή του Δημοκρατικού Κόμματος που επιχειρούν υποψήφιοι όπως ο Μπέρνι Σάντερς ή η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ θεωρεί πως μπορεί να κερδίσει τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους. Προς το παρόν όμως δεν φαίνεται να προσφέρει κάτι διαφορετικό από τον Τζο Μπάιντεν ή τον Πιτ Μπάτιτζετζ.
Επιπλέον, κουβαλά και πολλά βαρίδια από τη θητεία του στη δημαρχία της Νέας Υόρκης, η οποία σημαδεύτηκε από τη βία και τις διακρίσεις εναντίον της λατινοαμερικανικής και της αφροαμερικανικής κοινότητας. Η απολογία που πρόσφερε δεν είναι θα είναι αρκετή για να κερδίσει τις κοινότητες. Από την άλλη, ούτε τη γυναικεία ψήφο δείχνει ικανός να εξασφαλίσει, τα ανοίγματα που έκανε προς αυτή την κατεύθυνση είναι ελάχιστα, ενώ ταυτόχρονα πολύ δύσκολα θα στραφούν προς αυτόν ψηφοφόροι που έχουν ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Στα μείον και η ηλικία του.
Ο Μάικλ Μπλούμπλεργκ είχε την ευκαιρία του το 2016. Τη σπατάλησε γιατί φοβήθηκε ή γιατί έκανε λάθος υπολογισμούς. Ίσως η χώρα να μη βρισκόταν σε τόσο άθλια θέση σήμερα αν τότε κατέβαινε και νικούσε τον Ντόναλντ Τραμπ. Σήμερα, είναι πλέον αργά.