Η ατολμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία την έχει οδηγήσει στην αποθράσυνση καταγγέλλει ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Σε ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή τις ακατάπαυστες τουρκικές προκλήσεις αναφέρει ότι η Ευρώπη εδώ και καιρό δείχνει να προβληματίζεται και να ανησυχεί για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, σε βάρος δύο κρατών μελών της Ένωσης.

«Για να έχουν αποτέλεσμα οι προειδοποιήσεις και να λαμβάνονται στα σοβαρά υπόψη από την Τουρκία, πρέπει να συνοδεύονται από αξιοπιστία και η γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών πρέπει να καταδεικνύει ότι η Ένωση είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο», αναφέρει ο κ. Φουρλάς υποδεικνύοντας ότι εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Η ατολμία στην επιβολή κυρώσεων στο καθεστώς Ερντογάν, όπως καλώς επιβλήθηκαν κυρώσεις σε άλλες περιπτώσεις χωρών όπως τη Λευκορωσία και τη Ρωσία, βλέπουμε ότι αποθρασύνει ακόμη περισσότερο την Τουρκία».

Σημείωσε ότι παρακολουθούμε καθημερινά τουρκικές απειλές σε επίπεδο πολιτικής από τους ανώτατους αξιωματούχους και παραβιάσεις εναέριων και χωρικών υδάτων σε επίπεδο στρατιωτικό, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαροί κίνδυνοι ατυχήματος.

«Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά πόσο θεωρεί ότι η τακτική  φραστικών καταδίκων και η πολιτική ίσων αποστάσεων έχει οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Εάν όχι, τότε σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Επιτροπή ώστε να αναγκάσει την Τουρκία να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και να πάψει να απειλεί δύο κράτη μέλη της Ένωσης;»