Τα δεδομένα που καταγράφονται μέχρι στιγμής, σχετικά με τη νόσο της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς και τα δεδομένα που καταγράφονται σε σχέση με την πανδημία COVID-19, αξιολογήθηκαν κατά την προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, και του συμβούλου του ΠΟΥ για θέματα Λοιμωδών Νοσημάτων.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης, αξιολογήθηκαν τα δεδομένα που καταγράφονται μέχρι στιγμής σχετικά με τη νόσο της ευλογιάς των πιθήκων, ενώ ο κ. Χατζηπαντέλα ενημέρωσε τον κ. Αντάνομ για τα πρωτόκολλα που έχουν καταρτιστεί από το Υπουργείο Υγείας, καθώς επίσης και για την ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν ύποπτα ή επιβεβαιωμένα περιστατικά της νόσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

Επίσης, έγινε ενημέρωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τα δεδομένα που καταγράφονται σε σχέση με την πανδημία COVID-19 και για τον τρόπο διαχείρισης ενός νέου κύματος ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Όπως αναφέρθηκε, οι χώρες θα πρέπει να προωθήσουν τον εμβολιασμό ειδικά ατόμων που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά και την προώθηση των μέτρων ατομικής προστασίας, όπως μάσκα, αποστάσεις, υγιεινή των χεριών.

Επιπρόσθετα, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν για τις ενέργειες που τροχοδρομούνται για τη λειτουργία γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κύπρο, με στόχο την αναβάθμιση της ετοιμότητας στην αντιμετώπιση αναδυόμενων και επιρρεπών σε επιδημία Μεταδοτικών Νοσημάτων και Ζωονόσων.