O Δήμος Λευκάρων διοργανώνει και φέτος το ετήσιο φεστιβάλ του με στόχο προβολή και η ανάδειξη της μοναδικής, πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της κοινότητας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκάρων, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προβολή του Λευκαρίτικου Κεντήματος και των δημιουργημάτων αργυροχοΐας που φιλοξενούνται στο Κέντρο Χειροτεχνίας Λευκάρων. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 12 Αυγούστου πραγματοποιείται η Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσας Πηλείδου.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της τελετής έναρξης με τίτλο, «Μίκης Θεοδωράκης: Ο Έλληνας Μουσουργός των Όσκαρ» συμμετέχει η Κύπρια ερμηνεύτρια Δέσποινα Ολυμπίου με μαέστρο τον Κωνσταντίνο Ζορπά. Τη βραδιά παρουσιάζει ο στιχουργός, Σταύρος Σταύρου. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια των εκθέσεων κεντημάτων και αργυροχοΐας .

Στις 13 Αυγούστου στις 8:30 μ..μ. θα πραγματοποιηθεί η Λευκαρίτικη Βραδια με τίτλο «Μια ζωή τραγούδια: Μάριος Τόκας». Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στον δικό μας Μάριο Τόκα, δεκαπέντε χρόνια μετά από την τελευταία συναυλία του στο Φεστιβάλ Λευκαρών τον Αύγουστο του 2015. Το σενάριο και την επιμέλεια της παράστασης έχει η Σταυρούλα Βαλιαντή και σ’ αυτή συμμετέχει η χορωδία, το χορευτικό και το θεατρικό σχήμα του Δήμου Λευκάρων με τη μουσική συνοδεία ορχήστρας με μαέστρο τον Σάββα Χρυσάνθου.

Στις 14 Αυγούστου η ώρα 6:00 μ.μ. οι «Ονειροδιαδρομές στο χθες και το Αύριο» προσφέρουν μια όμορφή περιδιάβαση στα στενά γραφικά δρομάκια του χωριού, με σταθμούς γεμάτους μουσική, τέχνη και έμπνευση. Δροσερά ποτά και εδέσματα θα συνοδεύουν τις απολαυστικές αυτές ονειροδιαδρομές.

Την ίδια μέρα από τις 6:00 μ.μ. μέχρι αργά το βράδυ διοργανώνεται το 3ο LEFKARA Street Food Festival με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με αγαπημένους Djs σε μια όμορφη βραδιά γεμάτη γεύσεις και διασκέδαση.

Την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου θα πραγματοποιηθούν τρεις εκδηλώσεις. Στις 9:00 π.μ. θα γίνει το Εθνικό Μνημόσυνο των πεσόντων Λευκαριτών στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και στις 6:40 μ.μ τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν την Παιδική Θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» από τη Θεατρική ομάδα της Βασιλικής Ανδρέου. Η βραδιά του Δεκαπενταύγουστου θα είναι αφιερωμένη στο Κυπριακό τραγούδι και έτσι στις 9:00 μ.μ. η Άντρη Καραντώνη και η ορχήστρα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ θα παρουσιάσουν την μουσική παράσταση «Ανθολογία Κυπριακού Τραγουδιού». Στην μουσική παράσταση θα ακουστούν τα καλύτερα και πιο γνωστά Κυπριακά τραγούδια, παραδοσιακά και έντεχνα, που όλοι έχουμε τραγουδήσει και σιγοψιθυρίσει, όπως αναφέρεται.

Στις 16 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί Φιλολογικό Μνημόσυνο για τον τέως Δήμαρχο Λευκάρων, Σάββα Ξενοφώντος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τιμηθεί μεταθανάτια για το αξιόλογο έργο που πρόσφερε ανιδιοτελώς στον τόπο του. Την ίδια βραδιά ξεχωρίζει η μεγάλη συναυλία της Καίτης Γαρμπή στην οποία συμμετέχει και ο Δημήτρης Σχοινά. Τη συναυλία διοργανώνει το Κέντρο Νεότητας Λευκάρων στις 9:00 μμ στην Αυλή του Δημοτικού Σχολείου.

Το 40ο Φεστιβάλ Λευκάρων ολοκληρώνεται στις 17 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. με την Θεατρική Παράσταση « Σουβενίρ Σιοπ Σάϊπρους». Πρόκειται για μια σπαρταριστή κωμωδία με πρωταγωνιστές τους Γιώργος Ζένιο και Κώστα Βήχα, καταλήγει η ανακοίνωση.