Ο κανονισμός της πράσινης γραμμής είναι πολιτικό εργαλείο από το 2004 και στόχο έχει την υποβοήθηση της επανένωσης, να φέρει Ελληνοκύπριους και Τ/Κ κοντά τόσο σε διαπροσωπικό επίπεδο, όσο και σε εμπορικές δραστηριότητες, ανέφερε στον ACTIVE o Διευθυντής γραφείου του Γ.Δ. στο ΥΠΕΞ Αντρέας Φωτίου, εξηγώντας την πρακτική δυσκολία στο να ελεγχθούν ιδιωτικά οχήματα που προμηθεύονται καύσιμα από τα κατεχόμενα.

Ο κύριος Φωτίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι περιορισμένα τα προϊόντα που επιτρέπεται να διέλθουν από την πράσινη γραμμή, σημειώνοντας ότι α καύσιμα δεν δύναται να διακινούνται για εμπορικούς σκοπούς από τα κατεχόμενα στα ελεύθερες περιοχές. Οι αρχές σημείωσε ο κύριος Φωτίου, εστιάζει τους ελέγχους όσων διακινούνται για επαγγελματικούς λόγους, όπως οι οδηγοί ταξί.

«Αρκετοί προσπάθησαν να μεταφέρουν καύσιμα σε μπιτόνια, κάτι που απαγορεύεται και συνεπάγεται αυστηρό πρόστιμο. Είναι δύσκολη η επιτήρηση και καταβάλλονται προσπάθειες να εντείνονται οι έλεγχοι», ανέφερε ο κύριος Φωτίου.

Οι διελεύσεις είναι πάρα πολλές εξήγησε, από και προς τα κατεχόμενα, παραδεχόμενος την πρακτική δυσκολία της απόλυτης επιτήρησης. Γίνονται έλεγχοι και κάποιοι καταγγέλθηκαν σημείωσε, απορρίπτοντας τον χαρακτηρισμό του λαθρεμπορίου καυσίμων που επικαλούνται οι πρατηριούχοι. Δεν ενθαρρύνουμε να γίνεται αυτό κατέληξε, οι πολίτες πρέπει να τηρούν τη νομιμότητα.

Activeradio