Μπούρδες! Δεν ανέμενα τίποτα άλλο από τον υπουργό Παιδείας. Προκλήθηκε ολάκερος σάλος για την προκλητική συμπεριφορά γυμνασιάρχη να αποκλείσει έξι μαθητές από την τελετή αποφοίτησης για… τις τρίχες τους! Ο σύνδεσμος γονέων του σχολείου ήταν έξαλλος από την πρώτη στιγμή. Η αντίδραση άλλων γονέων μαθητών, που ήσαν αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου το οποίο τραυμάτισε τα μάλα -και μάλιστα αναίτια- την ψυχολογία έξι εφήβων, ήταν οργίλη και άμεση με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έγιναν αμέσως καταγγελίες στο υπουργείο Παιδείας, στην Επίτροπο Δικαιωμάτων του Παιδιού και στην Επίτροπο Διοικήσεως. Και ο υπουργός Παιδείας επέλεξε να κλείσει άρον-άρον την υπόθεση, αθωώνοντας τον γυμνασιάρχη.

Τόσο ο Προδρόμου όσο και ο ανεκδιήγητος αναπληρωτής Μέσης Εκπαίδευσης Νικόλας Γιασουμής, επιχείρησαν να στρέψουν την προσοχή της κοινής γνώμης αλλού, μιλώντας για πατέρα που δήθεν πέταξε κροτίδα. Παρουσίασαν περίπου τον γυμνασιάρχη και ως θύμα. Ο συγκεκριμένος πατέρας, Μιχάλης Σάββα, όμως, επωνύμως και δημοσίως, σας προκαλεί. Βρέστε έστω και έναν μάρτυρα ότι πέταξε κροτίδα. Διαφορετικά θα λάβει νομικά μέτρα εναντίον σας.

Τόσο δειλοί είστε, που ενώ ισχυριζόσασταν ότι πέταξε κροτίδα, στη χθεσινή ανούσια ανακοίνωσή σας, προχωρήσατε σε αναδίπλωση. «Ο συγκεκριμένος γονέας προσήλθε στην τελετή αποφοίτησης μεταφέροντας, με σκοπό να χρησιμοποιήσει, κροτίδες», λέτε ανθρωπάκοι. Ώστε δεν τις χρησιμοποίησε. Στάχτη στα μάτια του κόσμου αθεόφοβοι.

Βγάλατε μια άγευστη ανακοίνωση 1.175 λέξεων χωρίς να λέτε οτιδήποτε ουσιαστικό. Αραδιάζετε ένα σωρό αοριστίες περί ρατσισμού και αναφέρεστε στους μαθητές. Όχι κύριοι ανεπαρκέστατοι. Τα παιδιά, πλην λίγων εξαιρέσεων, ξέρουν πολύ καλά να αγκαλιάζουν όσους είναι διαφορετικής φυλής, χρώματος και χαρακτηριστικών. Το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο. Αφορά μεμονωμένους (ευτυχώς) εκπαιδευτικούς. Διότι η συντριπτική πλειονότητά τους καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές όπως του συγκεκριμένου γυμνασιάρχη.

Είναι τόσο θλιβερό. Τα σχολεία να εμφανίζουν ένα σωρό προβλήματα. Οι μαθητές να σέρνονται από την υπέρογκη ύλη που τους φορτώνετε. Να αναγκάζονται αντί να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους να καταφεύγουν σε άχρηστες παπαγαλίες. Να οδεύουν στα πανεπιστήμια με ελλιπείς γνώσεις. Ο περιβόητος στόχος της ανάπτυξης κριτικής σκέψης να έχει καταντήσει επαναλαμβανόμενο ανέκδοτο. Κι εσείς να ασχολείστε με… τρίχες!!! Κρατάτε μεζούρα και μετράτε το μέγεθός τους. Καταφεύγετε σε διαφημιστικούς καταλόγους κουρείων για να εντοπίσετε στυλ κουρέματος ώστε να αποβάλλετε μαθητές ή να τους στερείτε το ένα λεπτό της ικανοποίησης για τους κόπους χρόνων, όταν θα πάρουν το απολυτήριό τους. 

Η ουσία, όμως, κάκιστε Υπουργέ, η ουσία απαράδεκτε αναπληρωτή διευθυντή Μέσης, η ουσία προκλητικέ γυμνασιάρχη είναι άλλη. Βρίσκεται στα όσα δήλωσε ο 15χρονος μαθητής από τη Συρία στον «Φ». Διαβάστε ξανά, μπας και τα εμπεδώσετε.

Όπως ανέφερε ο 15χρονος, λόγω προβλημάτων υγείας των γονιών του, τους οποίους συνόδευε στο νοσοκομείο αφού δεν μιλούν ελληνικά, αναγκάστηκε να κάνει πολλές απουσίες στο σχολείο. Τελικά, του επιτράπηκε να δώσει εξετάσεις στη δεύτερη σειρά. Έπρεπε να πάρει τουλάχιστον 10 σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα για να πάρει απολυτήριο. «Εδιάβασα πάρα πολλά τις τελευταίες εβδομάδες και ήθελα να πετύχω. Έπιασα ιστορία και βιολογία 19 από τα 20, φυσική και χημεία 17, ελληνικά 15 και μαθηματικά 13. Οι καθηγητές είπαν μου ‘’μπράβο σου, εν το περιμέναμε, μας έκανες πολλά χαρούμενους’’. Γι’ αυτό ήθελα να βκω πάνω να πάρω απολυτήριο, επειδή πάλεψα πάρα πολλά. Ήθελα να βγω να με δει ο κόσμος, να με δουν οι καθηγητές, να με δουν οι γονείς μου, επειδή δεν περίμεναν να περάσω», λέει. 

Και συνεχίζει: «Εγώ να σου πω την αλήθεια, νιώθω Κυπραίος. Θέλω να πάω στρατό στην Κύπρο. Οι φίλοι μου λεν μου, ‘’εμείς οι Κυπραίοι δεν θέλουμε να πάμε στρατό, εσύ γιατί θέλεις;’’ Τους λέω ότι ‘’εγώ σε αυτήν τη χώρα έζησα τις καλύτερές μου μέρες, έχω μεγαλώσει δαμέ και έχω καταλάβει τον κόσμο δαμέ. Θέλω να είμαι Κυπραίος, ξέρω ότι δυστυχώς έχει πολλούς ανθρώπους που εν τους αρέσκει να λέω αυτό το πράμα, αλλά εγώ θα συνεχίσω να το λέω. Θέλω να ξυπνήσω ένα πρωί και να είμαι Κυπραίος, να μην φοβάμαι ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράματα για τους πρόσφυγες και να με διώξουν».

Πού να καταλάβετε βρε ανθρωπάκια. Πάλεψε πάρα πολύ για να περάσει τις εξετάσεις παρά τις απουσίες που είχε. Κι εσείς τον επιβραβεύσατε με μια πληγή στην ψυχή, που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή. Το ίδιο και τους γονείς του και ας ήσαν άρρωστοι και ταλαιπωρημένοι άνθρωποι. Μηδενική ενσυναίσθηση. Μηδενική παιδαγωγική ικανότητα. Μηδενική ανθρωπιά. Σας εκθέτει ανεπανόρθωτα. Σας κάνει να φαντάζετε νάνοι μπροστά σε αυτόν τον γίγαντα. Πιο Κυπραίος από πολλούς από εσάς. Ο Θεός να σε προσέχει λεβέντη μου, διότι στο δρόμο σου θα συναντήσεις, δυστυχώς, πολλούς τέτοιους κουστουμαρισμένους πίσω από ένα γραφείο, που να εκμεταλλεύονται λανθασμένα την όποια εξουσία τους.

Για κακή σας τύχη, δημοσιεύσαμε και φωτογραφίες από το δήθεν προκλητικό κούρεμα του μαθητή. Πιο ευπρεπές πεθαίνεις! Μάλιστα, σοβαροί εκπαιδευτικοί, που ήσαν παρόντες στην τελετή του αίσχους, πιστοποιούν όλα όσα αναφέρει ο 25χρονος.

Μια μόνο λέξη σας αρκεί: ΝΤΡΟΠΗ!