Ο Όμιλος Πηλακούτα προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων στην Κυπριακή αγορά. Μια γκάμα που αποτελείται από οκτώ αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και δεκαεννέα plug-in υβριδικά καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του Κύπριου καταναλωτή προσφέροντας επιλογές από μικρομεσαία μέχρι πολυτελή SAV αυτοκίνητα. Κοινό χαρακτηριστικό των μοντέλων αυτών είναι φυσικά το ρεύμα που προσφέρει υψηλή απόδοση, μηδενικούς ρύπους, αθόρυβη λειτουργία και ελάχιστη συντήρηση.

 

Αρχή στη γκάμα της BMW με το i3 που κατασκευάστηκε εξ αρχής σαν ένα καθαρά ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Διαθέτει μία φουτουριστική σχεδίαση, επαναστατική αρχιτεκτονική, δυναμικές επιδόσεις και καινοτόμο συνδεσιμότητα. Χαρακτηριστικό στοιχείο των μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή με τη γκάμα να παρουσιάζει το i4.  Ένα τετράθυρο ηλεκτρικό που συνδυάζει την ευρυχωρία και πρακτικότητα αυτής της αυτοκινητιστικής φιλοσοφίας με τις σπορ ικανότητες για τις οποίες φημίζεται η BMW. Τα SAV iX3 και iX συμπληρώνουν την αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της μάρκας. Μοντέλα που συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο την οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων και τις διάσημες σπορ ικανότητες BMW με την άνεση, τη πολυδιάστατη λειτουργικότητα και την ευρυχωρία ενός Sports Activity Vehicle (SAV). Πέραν των τεσσάρων αμιγώς ηλεκτρικών, η γκάμα της BMW περιλαμβάνει άλλα οκτώ Plug-in υβριδικά μοντέλα. Πρόκειται για τις σειρές 2 Active Tourer, 3, 5 και 7 όπως και τα SUV X1, X2, X3 και X5. Μοντέλα που, μεταξύ άλλων, προσφέρουν αθόρυβη εμπειρία οδήγησης σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία μεγάλης εμβέλειας.

Το MINI Cooper SE είναι το πρώτο ηλεκτρικό ΜΙΝΙ στην ιστορία της μάρκας που προσφέρει γνήσια αίσθηση MINI με οδήγηση μηδενικών ρύπων αφού βασίζεται στην έκδοση του τρίθυρου μοντέλου με το συμβατικό κινητήρα το οποίο εξελίχθηκε με γνώμονα ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Στη γκάμα βρίσκεται και το plug-in υβριδικό ΜΙΝΙ Countryman που προσφέρει, συνδυαστικά, 220 ίππους και 385 Nm ροπής.

 

Δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Nissan βρίσκονται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα. Πρόκειται για τα Nissan Leaf και Ariya. To πρώτο διαθέτει πλήθος καινοτόμων τεχνολογιών που αποτελούν σημείο αναφοράς για την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μετρώντας ήδη δέκα χρόνια καριέρας στην αγορά. Το Ariya είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover κουπέ μοντέλο με αυτονομία που φθάνει μέχρι και τα 500 χιλιόμετρα (WLTP) ενώ είναι κτισμένο σε μια καινούρια πλατφόρμα, ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα που αναπτύχθηκε από κοινού από τη Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.

 

 

Το Jaguar I-Pace είναι το όγδοο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου Πηλακούτα. Μοντέλο που τοποθέτησε και επίσημα την εταιρεία στη νέα εποχή της αυτοκίνησης. Πρόκειται για ένα δυναμικό τύπου coupe SUV που ξεχωρίζει στο δρόμο. Είναι εφοδιασμένο με ηλεκτροκινητήρες σε κάθε άξονα με τη συνδυαστική τους απόδοση να φθάνει τους 400 ίππους και τα 696 Nm. Η Jaguar προσφέρει επίσης τα plug-in υβριδικά F-Pace και Ε-Pace. Έξι συνολικά plug-in υβριδικά μοντέλα προσφέρει η γκάμα της Land Rover. Από το εμβληματικό Range Rover, Sport, Velar και Evoque μέχρι το Discovery Sport και το θρυλικό Defender.

 

 

Μοντέλα που συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο τα χαρακτηριστικά της ηλεκτρική κίνησης με τις εντυπωσιακές επιδόσεις εκτός δρόμου και τα ψηλά επίπεδα τεχνολογίας και συνδεσιμότητας. Στους εκθεσιακούς χώρους της Renault συναντούμε το best seller Captur που είναι εφοδιασμένο με ένα plug-in υβριδικό σύνολο με τον κινητήρα στα 1.6 λίτρα TCe και απόδοση 160 ίππων ενώ η Mitsubishi παρουσιάζει το τετρακίνητο Eclipse Cross PHEV με τον κινητήρα των 2.4 λίτρων απόδοσης 188 ίππων.

Η ηλεκτρική και Plugin Υβριδική γκάμα του Ομίλου Πηλακούτα:

 

Fully Electric

 

BMW:  i3, i4, iX3, iX

MINI:   Mini Electric

Jaguar: I-Pace

Nissan: Leaf, Ariya

 

Plug In Hybrid

 

BMW: 2 Series Active Tourer, 3 Series, 5 Series, 7 Series, X1, X2, X3, X5

MINI:  Countryman

Jaguar: F-Pace, E-Pace

Land Rover: Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar, Range Rover Evoque, Discovery Sport, Defender

Renault: Captur

Mitsubishi: Eclipse Cross PHEV

 

Σε συνεργασία με το autokinito.com.cy