Την έντονη αντίθεσή τους, στην πρόθεση της συνένωσης του Δήμου Αραδίππου με τις κοινότητες Τρούλλων και Κελλιών, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκφράζει πρωτοβουλία πολιτών, που απηύθυνε κάλεσμα προς την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να υπερψηφίσει την προηγούμενη πρόταση που είχε ενώπιόν της.  

Η πρωτοβουλία πολιτών, ζητά συνένωση του Δήμου Αραδίππου με τους Δήμους Λάρνακας και Λιβαδιών και την κοινότητα Ορόκλινης, αφού όπως λένε, θα είναι «ένας Δήμος βιώσιμος, λειτουργικός και σύγχρονος, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων του».

Σημειώνεται ότι κατά στη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών, η πλειοψηφία των κομμάτων αποδέχθηκε πρόταση όπως ο Δήμος Αραδίππου συνενωθεί με τις δύο κοινότητες και όχι με τη Λάρνακα. «Η εν λόγω πρόταση κατατέθηκε την υστάτη, μη αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης αλλά και ενημέρωσης των πολιτών», αναφέρει η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη συνένωση Αραδίππου-Λάρνακας, που διερωτάται για ποιο λόγο αγνοήθηκε η εμπεριστατωμένη πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών. 

Οι πολίτες που αντιτίθενται στην απόφαση, εκφράζουν ανησυχία για τη διαχείριση του χρέους του Δήμου Αραδίππου προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, όπως επίσης και για τη διαχείριση του αποχετευτικού. «Διαχείριση η οποία φόρτωσε το κράτος με εκατομμύρια χρέη αποπληρωμής αλλά και κατασκευής αποχετευτικού. Καλούμε τα μέλη της Βουλής να δουν πού οδήγησε η άρνηση συνύπαρξης και συνεργασίας του Δήμου Αραδίππου με τους γειτονικούς του δήμους, ούτως ώστε να μην επιτρέψουν η ίδια άρνηση να οδηγήσει σε νέες περιπέτειες τους δημότες Αραδίππου». 

Επιπρόσθετα η Πρωτοβουλία Πολιτών υποστηρίζει πως «η συνένωση της Αραδίππου με τους Τρούλλους και τα Κελλιά, θα καταστήσουν τον Δήμο Αραδίππου έναν αυστηρά γεωργοκτηνοτροφικό και βιομηχανικό δήμο, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους, αφού είναι ορατό το ενδεχόμενο, για χάριν της βιωσιμότητας του νέου δήμου να δοθεί βαρύτητα και αποκλειστικότητα σε επενδύσεις βαριάς βιομηχανίας μόνον». 

Ο δήμαρχος Αραδίππου, Ευαγγελος Ευαγγελίδης, μιλώντας στον «Φ» επανέλαβε πως προκρίνει τη συνένωση με τις δύο κοινότητες. «Μετά από τις δύο μελέτες που παρουσιάστηκαν, που κατέδειξαν πως οι δύο μητροπολιτικοί Δήμοι, Αραδίππου και Λάρνακας, πρέπει να είναι ξεχωριστά, εμείς συνεχίζουμε με την ίδια θέση και καλούμε τη Βουλή να πράξει αναλόγως». 

Όπως είπε ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης, η πλειοψηφία προκρίνει το σενάριο της συνένωσης της Αραδίππου με τα Κελλιά και τους Τρούλλους, σημειώνοντας ότι μόνο το ΑΚΕΛ είναι εναντίον. Σ’ ό,τι αφορά στη δημιουργία πρωτοβουλίας πολιτών, που προκρίνει την πρώτη πρόταση που είχε κατατεθεί, υπέδειξε πως από τις πληροφορίες που έχει «ξεκίνησε από δημοτικές ομάδες στη Λάρνακα και όχι από την Αραδίππου».