Με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να έχει περιοριστεί εντός του σπιτιού, λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι ηλεκτρονικές συσκευές που συνδέονται με το διαδίκτυο έχουν πάρει φωτιά.
Όπως δείχνουν τα πρώτα δεδομένα, η εργασία εξ’ αποστάσεως, η ψυχαγωγία και η ανάγκη για επικοινωνία έχουν μεταμορφώσει τη χρήση του διαδικτύου, είτε αυτό αφορά την σταθερή είτε την κινητή ευρυζωνική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων  (ΓΕΡΗΕΤ), ο όγκος δεδομένων σταθερού δικτύου αυξήθηκε κατά 39% σε σχέση με τον εβδομαδιαίο μέσο όρο των τελευταίων τριών μηνών (Δεκέμβριος 2019 – Φεβρουάριος 2020) ενώ ο αντίστοιχος όγκος κινητού δικτύου αυξήθηκε κατά 16%. Το ΓΕΡΗΕΤ σημειώνει ότι οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών δεν έχουν παρατηρήσει συμφόρηση σε κανένα σημείο του σταθερού και κινητού τους δικτύου.
 
Στον πιο κάτω πίνακα βλέπουμε τη μεταβολή της σταθερής και κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης κατά την περίοδο 16 με 20 Μαρτίου, ημερομηνίες όπου λήφθηκαν τα πρώτα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.
 

Οι λόγοι της αλλαγής της χρήσης του διαδικτύου, θα πρέπει να αναζητηθούν κυρίως στην εργασία από το σπίτι. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι των επιχειρήσεων εργάζονται από το σπίτι, είναι επόμενο η κίνηση των δεδομένων να έχει μετατοπιστεί.

Επίσης, ένα άλλο σημείο που συνδέεται με το πιο πάνω είναι η επικοινωνία. Είτε αφορά την επικοινωνία μεταξύ συνεργατών, είτε επικοινωνία μεταξύ οικογενειών και φίλων, το τελευταίο διάστημα οι βιντεοκλήσεις έχουν την τιμητική τους και άρα «φορτώνουν» το δίκτυο, με την σταθερή ευρυζωνική να είναι καλύτερη για αυτό το σκοπό. Χαρακτηριστικά έχει παρατηρηθεί παγκόσμια αύξηση 70% στις βιντεοκλήσεις του Facebook και 50% στο WhatsApp, αλλά και το Viber αλλάζει τον τρόπο που λειτουργεί επιτρέποντας μέχρι και 20 χρήστες ταυτόχρονα σε βιντεοκλήση.
Από την άλλη, είναι ο παράγοντας ψυχαγωγία. Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την πλατφόρμα σειρών και ταινιών Netflix και άλλες streaming πλατφόρμες να μειώσουν την ποιότητα των βίντεο σε standard definition υπό το φόβο ότι αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός θα υπερφορτωθεί το δίκτυο παγκοσμίως.
Τέλος, η gaming κοινότητα έχει επίσης επηρεαστεί. Η πλατφόρμα παιχνιδιών Steam ανακοίνωσε ότι θα απενεργοποιήσει τα αυτόματα  updates των παιχνιδιών έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί το δίκτυο από το μεγάλο όγκο χρηστών και δεδομένων.