Έχοντας εξασφαλίσει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, ο Μπόρις Τζόνσον «τρέχει» με χίλια αναζητώντας την αναγκαία κοινοβουλευτική στήριξη για να εξασφαλίσει την έγκριση της συμφωνίας του από το βρετανικό Κοινοβούλιο. Η Βουλή των Κοινοτήτων συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, ημέρα Σάββατο, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο των Φόκλαντ το 1982.
 
Εάν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό ψήφων, ο Μπόρις Τζόνσον θα αναγκασθεί να ζητήσει από τις Βρυξέλλες νέα τρίμηνη αναβολή του Brexit, όπως επιτάσσει ο νόμος που ψηφίσθηκε τον Σεπτέμβριο από τους βουλευτές, ανάμεσά τους και 21 αντάρτες του δικού του στρατοπέδου.
 
 
Το πρόβλημα για τον Βρετανό πρωθυπουργό είναι πως έχασε τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία και δεν διαθέτει πλέον παρά 288 βουλευτές στην 650μελή Βουλή των Κοινοτήτων, την στιγμή που χρειάζεται 318 ψήφους για να επικυρώσει την συμφωνία του. Εάν κερδίσει την ψηφοφορία, θα περάσει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που υλοποίησε το Brexit, για καλό ή για κακό. Εάν την χάσει, θα αντιμετωπίσει την ταπείνωση ότι απέτυχε στον στόχο που εναγκαλίσθηκε με τόσο πάθος εν όψει του δημοψηφίσματος του 2016 και πρόσφατα ως πρωθυπουργός. 
 
Το βορειιρλανδικό κόμμα DUP ό και μέχρι σήμερα σύμμαχος των Τόρις, επιμένει ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία και ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους 28 σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του Brexit εντός του Συντηρητικού Κόμματος να κάνουν το ίδιο. Χωρίς τις ψήφους του DUP, ο Μπόρις Τζόνσον θα χρειασθεί τους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος που υποστηρίζουν το Brexit. Όμως η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως επίσης οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αλλά και το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας (SNP) έχουν γνωστοποιήσει πως δεν πρόκειται να δώσουν θετική ψήφο.