Η προεκλογική περίοδος είναι ταυτισμένη με επισκέψεις πολιτικών αρχηγών και υποψηφίων βουλευτών σε διάφορους χώρους, δημόσιους και ιδιωτικούς.

Από τους χώρους αυτούς δεν λείπουν και τα σχολεία καθώς επίσης και τα επαρχιακά γραφεία Παιδείας, τα οποία όπως φαίνεται θα υποδεχθούν πολιτικούς εντός των επόμενων ημερών και εβδομάδων.

Οι επισκέψεις όμως αυτές πρέπει να διέπονται από συγκεκριμένες ρυθμίσεις, για τις οποίες φρόντισε προσφάτως το Υπουργικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο που αφορά όλα τα κυβερνητικά Τμήματα. Μάλιστα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων έλαβαν και τη σχετική οδηγία από το υπουργείο Παιδείας, στην οποία μεταξύ άλλων, ξεκαθαρίζεται ότι δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις μεμονωμένων υποψήφιων βουλευτών και ότι όσα κόμματα επιθυμούν να επισκεφθούν σχολικές μονάδες ή επαρχιακά γραφεία Παιδείας, πρέπει απαραίτητα να ενημερώσουν τουλάχιστον τρεις μέρες προηγουμένως ούτως ώστε να εξασφαλιστεί έγκριση. Κι όλα αυτά, με αυστηρή τήρηση των Διαταγμάτων που βρίσκονται σε ισχύ και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόβλημα με ονόματα κομμάτων – Τα επόμενα βήματα

Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις είναι οι εξής:

>> Όταν αρχηγός κόμματος ζητά να επισκεφθεί συγκεκριμένο σχολείο, είτε μόνος, είτε με τη συνοδεία στελεχών και υποψήφιων, να τον υποδέχεται και συνοδεύει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο οικείος επιθεωρητής. 

>> Όταν από τα κεντρικά όργανα κόμματος που υποστηρίζει την υποψηφιότητα βουλευτή ή από Συνδυασμό ανεξάρτητων υποψηφίων ζητηθεί επίσημα η επίσκεψη, να παραλαμβάνονται και συνοδεύονται από τον οικείο επιθεωρητή ή/και ο διευθυντής, ανάλογα με τον επικεφαλής ή τη σύνθεση της αντιπροσωπείας. 

>> Όταν αρχηγός κόμματος ζητά να επισκεφθεί συγκεκριμένο επαρχιακό γραφείο Παιδείας, μόνος ή με τη συνοδεία στελεχών και υποψήφιων, να τον υποδέχεται και συνοδεύει ο πρώτος λειτουργός Εκπαίδευσης. 

>> Όταν από τα κεντρικά όργανα ή το επαρχιακό όργανο κόμματος που υποστηρίζει την υποψηφιότητα βουλευτή ή από Συνδυασμό ανεξάρτητων υποψηφίων που κατέρχεται στις εκλογές, ζητηθεί επίσημα η επίσκεψη αντιπροσωπείας τους σε Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας, να παραλαμβάνεται και συνοδεύεται από τον πρώτο λειτουργό Εκπαίδευσης ή εκπρόσωπό του,  ανάλογα με τον επικεφαλής ή τη σύνθεση της αντιπροσωπείας. 

>> Να μην επιτρέπονται οι επισκέψεις μεμονωμένων υποψήφιων βουλευτών.