Άλλα 31 θετικά περιστατικά κορωνοϊού από σύνολο 819 εργαστηριακών εξετάσεων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, ανεβάζονται το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 595 (συμπεριλαμβανομένων και των δέκα περιστατικών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Συνολικά 58 άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.
 
Στο μεταξύ, συνολικά 20.000 εργαστηριακές εξετάσεις για κορωνοϊό θα διενεργηθούν σε εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Θα πραγματοποιηθούν σε εργαζόμενους που έχουν περισσότερες πιθανότητες έκθεσης στον ιό. Η λήψη δείγματος θα γίνεται μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) σε ανοικτούς χώρους.
 
Τρία νέα περιστατικά κορωνοϊού εντοπίστηκαν και στα κατεχόμενα, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται στα 99.
 
Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε και στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Πρόκειται για μέλος της ειρηνευτικής δύναμης που εντοπίστηκε με ήπια συμπτώματα και αμέσως τέθηκε σε περιορισμό.
 
«Δεν πρέπει να σκεφτούμε επ΄ουδενί να αφήσουμε τα περιοριστικά μέτρα, μέχρι να εκμηδενιστούν οι νέες λοιμώξεις και αυτό θα μας πάρει εβδομάδες», διαμηνύει ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους από τυχόν πρόωρη χαλάρωση των μέτρων. 
 
Την ίδια ώρα, οργανωμένα σύνολα, δήμοι, ιδιωτικές επιχειρήσεις, τράπεζες γίνονται μια γροθιά και με δωρεές και δράσεις τους ενισχύουν τον αγώνα ενάντια στην εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού στην πατρίδα μας, ενώ κυβερνητικές υπηρεσίες προβαίνουν σε συστάσεις προς το κοινό για τη διαφύλαξη της προσωπικής υγείας και του κοινού καλού.
 
Σε παγκόσμια επίπεδο, ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό έχει σπάσει το φράγμα των 100.000, ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν το 1,6 εκατομμύριο. Πέραν των 70.000 οι νεκροί στην Ευρώπη.
 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί ότι τυχόν πρόωρη άρση των μέτρων θα οδηγήσει σε φονική επανεμφάνιση του κορωνοϊού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 
 
Πηγή: philenews